Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Декан свечано отворио засједање Скупштине ЈАСЕФ-а
Декан свечано отворио засједање Скупштине ЈАСЕФ-а Штампа Eл. пошта
недеља, 02 децембар 2012 17:35

У просторијама ректората Универзитета у Источном Сарајеву у току је засједање Скупштине Југословенске асоцијације студената економских факултета којој присуствују студентски представници из осам универзитетских центара из четири државе бивше Југославије.

Засједање Скупштине ЈАСЕФ-а свечано је отворио декан Економског факултета у Палама доц. др Лјубиша Владушић који је нагласио да је Савез студената Економског факултета партнер матичног факултета у изградњи бољих услова за рад у наставно - научном процесу.

"Изузетно ми је драго да се овдје налазе студенти из Пуле и Скопља. Ваше присуство овдје је доказ да су границе релативне и небитне када постоји заједнички циљ", рекао је доц.др Владушић.

Презентацију о Економском факултету у Палама, гостима из региона, одржали су виши асистенти Факултета Мр Марко Ђого и Мр Предраг Млинаревић. Млинаревић је нагласио да факултет улази у академску годину у којој обиљежава 60 година постојања, као сљедбеник традиције Економског факултета у Сарајеву, и 20 година рада на новој локацији тј. Палама.

"Почели смо у јако тешким условима наставу 1993. године на Палама као факултет који баштини традицију Економског факултета у Сарајеву. Нисмо имали ни просторије, ни кадар. Тада, слободно могу рећи, студенти су пружали више факултету, него факултет студентима", рекао је Млинаревић и апострофирао да је данас Економски факултет на Палама једна од најреспектабилнијих институција, а око 3.500 до 4.000 дипломаца овог Факултета тренутно је запослено у институцијама и привредним органима широм БиХ.

На Економском факултету на Палама тренутно студира око 1.250 студената на првом и око 200 студената на другом циклусу студија. На факултету тренутно предаје 19 професора, 7 виших асистената и 5 асистената.

Ђого и Млинаревић су током презетације истакли да су обојица своје академске каријере почели на Економском факултету гдје су прво били студенти генерације, а потом су наставили рад на Факултету као асистенти и даље се стручно усавршавају.

"Ми нисмо једини који смо поникли на овом факултету. Наше колеге асистенти и виши асистенти су већином некада били студенти генерације. Ова чињеница само говори о томе колико наш факултет улаже у сопствене младе кадрове", рекао је виши асистент Економског факултета Марко Ђого који је у радном односу на факултету од 2007. године и са својих 29. година предсједник је Секције за банкарство Удружења економиста Републике Српске.

Економски факултет на Палама наставно - научни процес спроводи од 2006. године у просторијама зграде Правног факултета. Прије годину дана саграђена је нова зграда Факултета која је због своје спољашње и унутрашље љепоти и раскоши добила епитет "бисера Универзитета". Процес опремања просторија у новој згради површине 4.500 метара квадратних је у току.

На Сједници ЈАССЕФ-а биће донесена одлука о организацији Економијаде 2013. године као и о институционалном оквиру саме организације која има традицију дугу 34. године.

Сједници присуствују студенти економских факултета из Пуле, Београда, Скопља, Бања Луке, Подгорице, Косовске Митровице и Новог Сада-Суботице, док је домаћин и организатор Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву у Сарадњи са Савезом студената Економског факултета Пале.

Извор: УИС

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
III циклус
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 15 гостију на мрежи


..........