Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Novogodišnji prijem na Ekonomskom fakultetu
Novogodišnji prijem na Ekonomskom fakultetu Štampa El. pošta
petak, 27 decembar 2013 22:34

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Ljubiša Vladušić izjavio je Srni da je ovaj fakultet respektabilna ustanova, koja je, nakon useljenja u nove prostorije, sada u fazi kada treba da jača kvalitet nastavnog kadra.

Vladušić je zahvalio svima koji su direktno ili indirektno uticali na to da fakultet bude useljen u nove prostorije, jer je na taj način ostvaren prvi i osnovni uslov za obrazovanje studenata.

On je napomenuo da je prioritet fakulteta jačanje kvaliteta nastavnog kadra, podsjetivši da su ekonomisti koji su diplomirali, magistrirali i doktorirali na ovom fakultetu formirali asocijaciju čiji je cilj upravo to.

Vladušić je najavio da će u prvom kvartalu naredne godine biti sklopljen sporazum sa poslovnom zajednicom, jer na ovoj visokoškolskoj ustanovi žele da kreiraju i obrazuju kadrove prema zahtjevu tržišta.

Prema njegovim riječima, u toku su razgovori i unutar Univerziteta u Istočnom Sarajevu da se zajednički nastupi u osnivanju doktorskih studija.

"Imamo odličnu saradnju unutar Univerziteta, razumijevanje nadležnih ministarstava, a posebno Ministarstva prosvjete i kulture u praćenju našeg Zbornika radova, koji je proglašen najboljim", rekao je Vladušić.

On je istakao da Ekonomski fakultet organizovanjem odredjenih konferencija želi da ostavi sopstveni pečat i u istraživačko-razvojnom i naučnom smislu, tako da će u februaru organizovati konferenciju o inovativnosti i preduzetništvu u turizmu, jer je to značajna grana koja treba da pokrene privredni razvoj u Republici Srpskoj.

Vladušić je napomenuo da fakultet u maju priprema naučni skup o temi "Koji su to odgovori na ekonomsku krizu".

"Osjećamo potrebu i dužni smo kao ustanova da pomognemo Vladi Republike Srpske i svima koji u sistemu institucija kreiraju ekonomske politike i strategije", rekao je Vladušić.

Vladušić je danas organizovao novogodišnji prijem za nastavnike, saradnike, poslovne partnere i prijatelje Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Izvor: Novinska agencija SRNA

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 22 gostiju na mreži


..........