Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Академски календар за 2014/2015 годину
Академски календар за 2014/2015 годину Штампа Eл. пошта
среда, 24 септембар 2014 13:51

На сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној у понедјељак 22. септембра, усвојен је академски календар за предстојећу школску 2014/2015. годину.

Академским календаром предвидјено је да настава на свим факултетима и академијама Универзитета на првом циклусу почне 6. октобра, а на другом циклусу студија 3. новембра. Настава у академској 2014/2015. години биће завршена 12. јуна 2015. године.

Расписивање конкурса за упис нове генерације студената планирано је у периоду од 15. до 20. јуна 2015. године, а квалификациони испит биће одржан 6. јула.

У наредних годину дана факултети и академије Универзитета у Источном Сарајеву, у оквиру редовних активности, организоваће бројне научне скупове и симпозијуме, а неки од њих су: Герентологија данас, Научни скуп хирурга и Симпозијум стоматолога на Медицинском, Агросyм на Пољопривредном, Однос права у региону и права Европске уније на Правном, Стандарди и критеријуми квалитетног образовања и школе будућности на Педагошком, Цомета на Машинском, ИНФОТЕХ на Електротехничком, ЕЕМ на Технолошком, Математичка конференција РС на факултету за производњу и менаджмент, Еконбиз на Факултету пословне економије, Јахорински пословни дани на Економском факултету Пале и научни скуп поводом Дана Филозофског факултета.

По први пут ове године Музичка академија 21. и 22. новембра организује медјународну научно-стручну конференцију М-ИНИСТАР. У оквиру концертних активности Академија ће организововати велики новогодишњи и годишњи концерт студената Музичке академије.

Фестивал хармонике Акордеон арт, у организацији Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и Асоцијације за његовање академске музике "Нови звук", биће одржан од 29. априла до 2. маја 2015. године.

Планирано је да Саобраћајни факултет из Добоја 5. и 6. јуна наредне године буде домаћин манифестације "Дани саобраћаја Републике Српске".

Завршетак школске године је 30. септембра 2015.

 

Академски календар за 2014/2015. годину

 

Извор: УИС

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 48 гостију на мрежи