Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Obilježen ''Dan fakulteta'' i promocija diplomiranih studenata
Obilježen ''Dan fakulteta'' i promocija diplomiranih studenata Štampa El. pošta
petak, 28 novembar 2014 16:57

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je danas Dan fakulteta, 62 godine tradicije i 21 godinu rada u Republici Srpskoj. Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Ljubiša Vladušić rekao je da su danas uručena priznanja i nagrade najboljim studentima, nastavnicima, saradnicima i vannastavnom osoblju. On je dodao da su danas promovisani 18. generacija diplomiranih ekonomista, 14. generacija magistara ekonomskih nauka i prva generacija magistara ekonomije.

"Čast mi je što danas mogu da promovišem 180 diplomiranih ekonomista, osam magistara ekonomskih nauka i 10 magistara ekonomije, koji su studije drugog ciklusa okončali po novom programu", istakao je Vladušić. Takođe, on je naveo da je danas otvoren i Klub prijatelja Ekonomskog fakulteta koji čine predstavnici institucija, ustanova, te javnih i privatnih preduzeća koji su pomogli razvoju fakulteta i doprinijeli unapredjenju naučno-nastavnog procesa ove visokoškolske institucije.

''Želim od srca da Vam čestitam na uspješno okončanom redovnom i magistarskom studiju. Za nas profesore, za Vas, drage kolege, za Vaše porodice i prijatelje, ovaj dan bez sumnje je ispunjen srećom i zadovoljstvom, ali i zebnjom zbog jednog novog početka, početka Vaše borbe da potvrdite status akademskih građana i da se izborite za Vaše mjesto u društvu. Ubijeđen sam da Vam je ovaj fakultet, kao i generacijama prije Vas, dao dovoljno vještina i znanja da uskoro postanete priznati članovi i rukovodioci javnih i privatnih preduzeća, ugledni bankari, poslovni ljudi, preduzetnici ili predstavnici državnih institucija. Ponosni smo na Vas i uvjereni da ovo društvo neće propustiti priliku na Vašem znanju i sposobnostimagradi svoju budućnost. Hvala Vam.'' - rekao je dekan Vladušić.

Najbolji student osamnaeste generacije Jelena Marjanović sa prosječnom ocjenom 9,97 istakla je da je to generacije koja je, po mišljenju profesora i asistenata, iznjedrila mnogo obrazovanih i sposobnih mladih ljudi. ''Drago mi je što se znanje, trud i rad cijene i poštuju i što im se odaje priznanje'' rekla je Marjanovićeva. Takođe, zahvalila se svojim kolegama i prijateljima i , naravno, svojoj porodici što su u toku cjelokupnog mog školovanja i cijeli život bili uz mene i pružali mi podršku. Svojim kolegama želim mnogo uspjeha u daljem životu i radu, da mudro iskoristite svoje znanje na putu do zaposlenja i da budete istrajni. ''Znanje i vrline koje posjedujete predstavljaju vašu najveću vrijednost. Niko na svijetu nije jači od čovjeka koji zna'' naglasila je studentkinja generacije.

U umjetničkom dijelu svečanosti nastupili su studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i studenti Ekonomskog fakulteta Pale.

Ambasador Slovačke u BiH Jan Pšenica u holu fakulteta otvorio je izložbu slika posvećenu svetim Ćirilu i Metodiju.

Ekonomskki fakulete Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 33 gostiju na mreži


..........