Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Učešće na EIAT 2016 regionalnoj konferenciji
Učešće na EIAT 2016 regionalnoj konferenciji Štampa El. pošta
utorak, 22 novembar 2016 11:16

Osma po redu EIAT konferencija, na kojoj je bilo riječi o biodiverzitetu, niskokarbonskom turizmu i lokalnom ekonomskom razvoju, održana je 18. i 19. novembra 2016. u Skupštini AP Vojvodine u Novom Sadu. Konferenciju organizuje Centar za istraživanja i studije turizma, uz podršku Pokrajinske vlade AP Vojvodine, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju - GIZ, Centralne evropske inicijative (CEI) i Grada Subotice.

Kao dio EIAT platforme, konferencija je okupila regionalno prepoznate lidere i najistaknutije stručnjake i stejkholdere iz turističke industrije. Imajući u vidu da je 2017. godina proglašena od strane Ujedinjenih nacija Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj, konferencija se fokusirala na održivi turizam, destinacijsko brendiranje i promociju, probleme i mogućnosti u definisanju uloge javno-privatnog partnerstva u svetlu održivog finansiranja zaštićenih područja, kao i na sve važniju ulogu niskokarbonskog turizma.

Cilj konferencije je podizanje svesti o diverzifikaciji ruralne ekonomije kroz razvoj niskokarbonskog turizma i iznalaženju rešenja finansijske održivosti zaštićenih područja u regionu centralne Evrope, a u svetlu nove razvojne agende Ujedinjenih nacija do 2030. i ciljeva održivog razvoja (SDGs).

Prateći deo Konferencije o biodiverzitetu, niskokarbonskom turizmu i lokalnom ekonomskom razvoju, tradicionalno, biće Forum budućih lidera (FLF) - tzv. platforma za transfer znanja i vještina najboljih studenata regiona. FLF se organizuje od 2010. godine i predstavlja inicijativu umrežavanja studenata i lidera u domenu održivog turizma i tokom godina je rezultiralo brojnim međunarodnim treninzima i menadžment programima za mlade.

Ekonomski fakultet Pale na EIAT konferenciji predstavljali su doc. dr Dragan Vojinović i mr Nemanja Šarenac. Takođe, veoma aktivnu ulogu imali su i naši studenti prvog i drugog ciklusa Nevena Baričanin, Slađana Starčević, Kristina Kontić, Sanja Tošić, Bojana Pušara Vuković i Milica Rudić.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 22 gostiju na mreži


..........