Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Активности CULTURWB Додијелјени сертификати полазницима курсева цјеложивотног учења „ЦУЛТУРWБ“ пројекта
Додијелјени сертификати полазницима курсева цјеложивотног учења „ЦУЛТУРWБ“ пројекта Штампа Eл. пошта
среда, 07 март 2018 12:14

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржана додјела сертификата за полазнике курсева цјеложивотног учења у оквиру пројекта „ЦУЛТУРWБ“.

Током трајања курсева, реализованих са цилјем развијања компетенција лјуди који се баве областима културног туризма, остварена је веома добра сарадња са културним институцијама и привредним организацијама. Између осталих, полазници курсева су били директор Музеја Херцеговина у Требињу Ивана Грујић, директор Културног центра Пале Марко Сикима, директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Трифковић, представници Туристичке организације Вишеград и Туристичке организације Чајниче, као и свршени студенти студијског програма Туризам и хотелијерсто.

У оквиру пројекта „ЦУЛТУРWБ“, биће покренут заједнички мастер програм „Управлјање културним наслјеђем и културни туризмом“, који ће реализовати Универзитет у Источном Сарајеву и Универзитет у Бањој Луци.

На Универзитету у Источном Сарајеву покренут је Центар за континуирано учење, чиме УИС настоји да се прилагоди програмима великих универзитета у региону који су већ развили програме цјеложивотног учења, а с цилјем јачања компетенција и у складу са потребама тржишта рада. У наредном периоду  могу се очекивати савремени програми за едукацију трећих лица.

Пројекат „ЦУЛТУРWБ“ један је од Еразмус + пројекта, осмишлјен у оквиру сарадње ЕУ и земалја региона, који има за цилј јачање способности у високом образовању. „ЦУЛТУРWБ” у фокус ставлја културни туризам као посебну област туризма која се бави дубоким културолошким искуством појединца било на естетском, интелектуалном, емоционалном или психолошком нивоу.

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 161 гостију на мрежи


..........