Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Активности CULTURWB Додијелјени сертификати трећој генерацији полазника курсева цјеложивотног учења „ЦУЛТУРWБ“ пројекта
Додијелјени сертификати трећој генерацији полазника курсева цјеложивотног учења „ЦУЛТУРWБ“ пројекта Штампа Eл. пошта
петак, 28 фебруар 2020 13:53

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржана додјела сертификата за полазнике и предаваче курсева цјеложивотног учења у оквиру пројекта „ЦУЛТУРWБ“. Ово је трећа и послједња генерација која је имала прилику да учествује у овом програму који је био суфинансиран од Европске уније, кроз програм Еразмус+.

Током трајања курсева, реализованих са цилјем развијања компетенција лјуди који се баве областима културног туризма, остварена је веома добра сарадња са културним институцијама и привредним организацијама.

У оквиру пројекта „ЦУЛТУРWБ покренут је мастер програм у суорганизације са Универзитетом у Бањој Луци под називом „Управлјање културним наслјеђем и културни туризмом“, који се реализује у просторијама Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.


Програм цјеложивотног учења који је настао као резултат пројекта „ЦУЛТУРWБ“ имплементираће се на Универзитету у Источном Сарајеву кроз Центар за цјеложивотно учење. Овај програм усвојен је на Сенату Универзитета у Источном Сарајеву.

Пројекат „ЦУЛТУРWБ“ један је од Еразмус + пројекта, осмишлјен у оквиру сарадње ЕУ и земалја региона, који има за цилј јачање способности у високом образовању. „ЦУЛТУРWБ” у фокус ставлја културни туризам као посебну област туризма која се бави дубоким културолошким искуством појединца било на естетском, интелектуалном, емоционалном или психолошком нивоу.


Данашњој додјели сертификата присуствовали су руководилац пројекта проф. др Бранислав Машић и чланови пројектног тима доц. др Дајана Вукојевић, доц. др Немања Шаренац и др Ненад Марковић.

Економски факултет Пале

Извор: УИС

Последње ажурирано субота, 29 фебруар 2020 20:33
 

Онлине:

Имамо 39 гостију на мрежи


..........