Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Асоцијације Студентски предузетнички инкубатор Одржана панел-дискусија о предузетништву
Одржана панел-дискусија о предузетништву Штампа Eл. пошта

Данас је на Економском факултету одржана панел – дискусија на тему предузетништва, са цилјем да се студентима овога Факултета, полазницима Студентског предузетничког инкубатора, омогући да чују од представника локалних заједница које су све могућности за развој предузетничких активности.  Панел дискусија, коју је финансирала МФ банка, окупила је представнике локалних самоуправа и кориснике Студенског предузетничког инкубатора, као и представнике републичких агенција за развој предузетништва и Завода за запошлјавање Републике Српске.

Доцент Дамјан Даниловић, руководилац пројекта „Студентски предузетнички инкубатор“, истакао је да се радионице организују са цилјем сарадње и размјене искустава, како би се на прави начин превазишле све препреке у пословању полазника „Инкубатора“.  „У оквиру панел – дискусије покушаћемо да детектујемо које су то најважније препреке развоја предузетништва, како би могле да буду отклоњене. Присутни су и начелници општина, те руководиоци развојних агенција и, на неки начин, покушавамо заједнички да превазиђемо проблеме. Лјуди су често неинформисани и не знају пронаћи извор средстава, као и то на који начин да покрену бизнис, а ми смо на неки начин ту као институција која ће стално усмјеравати и помагати лјудима, прије свега нашим студентима, да оснују своје бизнисе“, навео је Даниловић истичући да ће, због великог интересовања, ускоро бити расписан нови Јавни позив за пријаве на овај пројекат.  Он је истакао да су у току преговори и израда пројеката како би полазницима „Инкубатора“ обезбиједили средства за прве три године пословања.

Декан Економског факултета проф. др Радомир Божић истакао је да су први резултати „Инкубатора“ већ присутни, потписани су уговори са 15 студената, те да је у току припрема пројекта којим ће бити обезбијеђена средства за финансијску подршку и развој бизниса корисницима пројекта.  „Корисници `Инкубатора` су наши активни или бивши студенти, од од којих су неки већ регистровали фирме. Задоволјство ми је да смо ресурсе које Факултет има ставили на располагање, а они су једним дијелом просторни, а другим су то наши професори и сарадници који могу пружити консултантске услуге. Оно што бих издвојио као најважнијејесу контакти са нашим партнерима које Факултет успоставлја на нивоу републичких и локалних институција, те институција из финансијског сектора, а које ћемо ставити у функцију активности `Инкубатора`“, навео је декан Божић.

Игор Иконић, шеф Кабинета начелника општине Пале, рекао је да Општина увијек пружа подршку развоју предузетништва, а посебно у овоме случају, када се јача и развија дух предузетништва студената Економског факултета. Студентски предузетнички инкубатор покренуо је Економски факултет са Пала са цилјем да подржи имплементацију и развој пословних идеја својих студената.

За учешће у „Инкубатору“ неопходно је да сте:

  • Активни студенти и дипломци Економског факултета Пале и Универзитета у Источном Сарајеву;
  • грађани Босне и Херцеговине старији од 18 година;
  • активни предузетници или предузећа који желе да унаприједе своје пословне идеје;
  • лице које жели да развија предузетничке идеје (уклјучујући обуке које буде организовао Инкубатор) и/или покрене сопствени бизнис у просторијама Студентског предузетничког инкубатора.

Извор: Паљанске новине

 

Онлине:

Имамо 106 гостију на мрежи


..........