Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Асоцијације Студентски предузетнички инкубатор Одржан е-састанак у оквиру пројекта ''Данубе Цханце 2.0''
Одржан е-састанак у оквиру пројекта ''Данубе Цханце 2.0'' Штампа Eл. пошта

Развојна агенција Републике Српске у оквиру пројекта „Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање „друге шансе“ предузетницима у Дунавској регији“ - ДанубеЦханце2.0 организовала је данас онлајн састанак Фокус групе доносиоца одлука. Састанку су присуствовали представници Министарства привреде и предузетништва као придруженог партнера, локалних развојних агенција, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Уније удружења послодаваца, Економског факултета Пале и Економског факултета Бања Лука као представника Европске мреже предузетништва Републике Српске. Студентски предузетнички инкубатор Економског факултета Пале представљао је доц. др Дамјан Даниловић.

Током састанка представлјена је СWОТ анализа пословног окружења за пружање „друге шансе“ предузетницима у Републици Српској и Дунавској регији, те препоруке за јачање предузетништва „друге шансе“ у Дунавској регији. Чланови Фокус групе дефинисали су и смјернице за припрему и реализацију Регионалног акционог плана Републике Српске за пружање „друге шансе“ предузетницима који ће бити дио Стратегије за пружање „друге шансе“ предузетницима у Дунавској регији.

Учесници састанка водили су активну, конструктивну дискусију током које су размијенили и информације о актуелним мјерама које се на локалном и ентитетском нивоу предузимају како би се ублажиле послједице пандемија вируса корона на привреду. Посебно је наглашен значај могућности да се искуства из овог пројекта искористе у креирању будућих мјера подршке предузетницима са потешкоћама у пословању.

Данашњи састанак је једна од активности пројекта ДанубеЦханце2.0 који је суфинансиран из фондова Европске уније (ЕРФД, ИПА, ЕНИ) у оквиру Дунавског транснационалног програма 2014-2020. Имплементација пројекта је почела у јулу 2018. године, а у истом учествује 17 партнерских организација и институција из 13 земалја Дунавске регије уклјучујући Агенцију као јединог партнера из БиХ и Министарство привреде и предузетништва Републике Српске као придружени партнер.

Цилј пројекта ДанубеЦханце2.0 је развијање политика „друге шансе“ предузетницима као и развој практичних рјешења за поболјшање предузетничког учења и културе да би се избјегао „губитак предузетничког потенцијала“ и превазишла „стигматизација“ предузетника који су банкротирали у Дунавској регији, а самим тим и у Републици Српској/БиХ.

Економски факултет Пале
Извор: РАРС


 

Онлине:

Имамо 53 гостију на мрежи


..........