Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Декан Економског факултета примио студенте учеснике Конференције Tehno-Educa 2012
Декан Економског факултета примио студенте учеснике Конференције Tehno-Educa 2012 Штампа Eл. пошта
среда, 14 новембар 2012 15:04

Поводом учешћа студената првог циклуса студија ЕФУИС на Конференцији TEHNO-EDUCA 2012 и освојеном првом мјесту, декан Економског  факултета доц др Лјубиша Владушић је данас у просторијама деканата примио оба тима студената заједно са њиховим ментором на изради пројектних радова, асистентом Сањом Продановић.
Декан је јавно похвалио студенте и њихове пројектне радове, те истакао да резултат који су они остварили не представља само њихов лични успјех, већ успјех и понос Економског факултета, а уједно и Универзитета у Источном Сарајеву. Такође, декан је позвао студенте да и даље вјерују у своје идеје, да их посматрају кроз призму образовања које стучу на Економском факултету и истакао да ће све студентске иницијативе овог и сличног типа увијек имати како његову подршку тако и подршку свих наставника и сарадника  Економског факултета.

Опширније о Конференцији Техно-Едуца 2012

На ВИ Студентској научно-стручној конференцији TEHNO-EDUCA 2O12, која је одржана у просторијама Мултимедијалног центра Универзитета у Зеници, у периоду од 7 - 8 новембра 2012.год., активно учешће узели су студенти Економског факултета са Пала са пријављена два пројектна рада, под менторством Сање Продановић, асистента Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву .
Укупно је било пријављено преко четрдесет радова од чега је рецензиони одбор конференције за излагање предвидио 30 радова. Другог дана ВИ Студентске научно-стручне конференције TEHNO-EDUCA 2O12 студенти су и званично презентовали своје радове (предузетничке пројекте) у два блока секција. У оба дана било је више од 150 посјетилаца, како са свих БХ јавних универзитета, тако и гости из Хрватске, Србије, Турске, Црне Горе.
Два тима студената И циклуса студија на Економском факултету на Палама, су активно учестовали са пријављеним (пројектним) радовима, у складу са овогодишњом тематиком конференције TEHNO-EDUCA 2O12:

  • Предузетнички подухват: "Nelton Excange", студенти аутори: Милан Лубура, Дејана Кусмук, Александра Глуховић
  • Предузетнички подухват: "Нови производи од пластичних кеса", студенти аутори: Јелена  Марјановић, Александра Јојић, Бојана Турунташ
  • За најбољи студентски рад конференције TEHNO-EDUCA 2O12 проглашен је “Предузетнички подухват : Нови производи од пластичних кеса”, пројекат чији су аутори студенти ИИИ године студија на Економском факултету на Палама: Јелена Марјановић, Александра Јојић и Бојана Турунташ. Овај рад је задовољио свих шест унапријед постављених критерија на основу који су оцјењивани сви радови конференције:
  1. Оригиналност (иновативност) идеје
  2. Самосталност
  3. Постојање предузетничке компоненте
  4. Апликативност
  5. Одрживост
  6. Квалитет елаборације пројекта, презентације и одговора на питања

Честитке на оствареном успјеху, осим организатора конференције TEHNO-EDUCA 2O12, студентима Економског факултета УИС упутили и остали студенти- учесници са свих јавних универзитета, заједно са њиховим асистентима и професорима.

 

Економски факултет у Палама

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 163 гостију на мрежи


..........