Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Министар просвјете и културе др Горан Мутабджија посјетио факултет
Министар просвјете и културе др Горан Мутабджија посјетио факултет Штампа Eл. пошта
понедељак, 20 мај 2013 13:37

Ministar prosvjete i kulture u Vladi RS Goran Mutabdžija rekao je nakon današnjeg sastanka sa rektorom UIS-a Mitrom Novakovićem i dekanima četiri fakulteta na Palama da će ministarstvo podržati inicijativu UIS-a o izdvajanju prirodno - matematičkih studijskih programa iz sastava Filozofskog fakulteta.

Rektor UIS-a prof. dr Mitar Novaković naglasio je da je krajnje vrijeme da se prirodno - matematički studijski programi kompletiraju na jednom mjestu čim se za to steknu uslovi.

"Nismo imali stvorene pretpostavke da to uradimo ranije. Opremanjem zgrade Ekonomskog fakulteta i njegovim iseljavanjem iz zgrade Pravnog fakulteta steći će se, vjerujem, i preduslovi za smještaj i rad Prirodno - matematičkog fakulteta. Tu stvar, ipak, ne treba prejudicirati jer je ona stvar dogovora i na univerzitetu i na političkom nivou", rekao je rektor Novaković.

Ministar Mutabdžija izrazio je žaljenje što je, kako je rekao, propao tender za opremanje novoizgrađene zgrade Ekonomskog fakuteta.

"Veoma smo žalosni što se to desilo. Tu zgradu mi smo završili za svega 144 dana, a za njeno opremanjem, zbog sporih procedura na državnom nivou, potrebna nam je cijela godina. Pokrenuta je procedura za raspisivanje novog tendera i nadam se da će ovoga puta sve biti brže jer imamo obezbijeđena sredstva i znamo šta hoćemo", rekao je ministar Mutabdžija.

On je najavio da će se ministarstvo hitno pozabaviti i obezbjeđivanjem upotrebne dozvole za zgradu Filozofskog fakuteta u Palama.

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 108 гостију на мрежи


..........