Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Опремање зграде факултета
Опремање зграде факултета Штампа Eл. пошта
уторак, 17 септембар 2013 14:11

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) доц. др Лјубиша Владушић потврдио је да је почело опремање нове зграде Економског факултета и да би тај посао требало да буде завршен до 20. октобра.

"Годину и по дана након завршетка изградње зграде факултета и компликоване процедуре кроз коју смо, коначно, прошли, могу да кажем да смо 10. септембра потписали уговор са извођачем радова који се обавезао да ће у року од 40 дана опремити нову зграду Економског факултета и ставити је у функцију извођења наставе", рекао је декан Владушић гостујући у емисији "Под лупом" ОСМ телевизије на Палама.

Он је додао да је средства за опремање нове зграде Економског факултета у износу од 330.000 КМ обезбиједила Влада РС.

"Тим новцем нећемо моћи опремити цијелу зграду, за шта је потребно дупло више средстава. Планом опремања предвиђено је да се прво заврше амфитеатри и сале за наставу. Опремићемо и деканат, као и 20 до 25 кабинета", прецизирао је Владушић и додао да очекује да ће наредне године Влада РС обезбиједити и остатак средстава како би нова зграда Економског факултета у цјелости била у функцији извођења наставе и научно - истраживачког рада.

Владушић је изразио задовољство због чињенице да је Економски факултет УИС-а у прва два уписна рока на два студијска програма уписао 215 студената.

"Већ у првом уписном року попуњена су сва мјеста за студенте који се финансирају из буджета. Посебно интересовање владало је за нови програм туризма и хотелијерства, чијим је отварањем, очито, направљен пун погодак. Туризам јесте и у будућности ће бити једна од кључних привредних грана у РС и за њен даљи развој биће неопходни стручњаци које ћемо произвести", поручио је Владушић.

Извор: УИС

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 110 гостију на мрежи