Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести 60 година традиције, 20 година у Српској
60 година традиције, 20 година у Српској Штампа Eл. пошта
уторак, 26 новембар 2013 17:01

Тродневним свечаностима које почињу у сриједу, 27. новембра, Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) прославиће два велика јубилеја - 60 година постојања и традиције и 20 година рада у Републици Српској.

У присуству највиших званичника РС, града Источног Сарајева и градских општина, те представника академске заједнице из БиХ и земаља региона, у сриједу, 27. новембра, у 12 часова свечано ће бити отворена новоизградјена зграда Економског факултета УИС-а. Са око 5.000 м2 корисне површине и уз најсавременију опрему за изводјење наставе и за научно - истраживачки рад, овај објекат задовољава највише европске стандарде у високом школству, као и све потребе студената, професора и ненаставног особља.

Након отварања нове зграде, у великом амфитеатру Економског факултета УИС-а у 12,15 часова почеће свечана академија, на којој ће о вриједности и значају два јубилеја говорити доц. др Лјубиша Владушић, декан Економског факултета УИС-а, проф. др Митар Новаковић, ректор УИС-а, као и највиши представници институција РС. Током академије биће промовисана и монографија Економског факултета УИС-а, издата поводом 60 година постојања и традиције и 20 година рада у РС, а биће уручене и плакете и захвалнице појединцима и колективима заслужним за развој Економског факултета.

Након свечане академије, у холу нове зграде Економског факултета УИС-а биће отворен и студентски интернет - клуб "Нова банка", те изложба умјетничких радова из фундуса традиционалне ликовне колоније "Арт симпозијум", која се сваке године одржава на Јахорини.

Првог дана свечаности, у великом амфитеатру Економског факултета УИС-а у 19 часова биће одржано Студентско културно - забавно вече. Током ове забаве, коју организује Студентска организација Економског факултета УИС-а, студенти ће показати своје умијеће у игри, пјесми и глуми.

Другог дана свечаности, у четвртак, 28. новембра, у 12 часова у великом амфитеатру Економског факултета УИС-а биће одржана промоција нове генерације дипломираних економиста и магистара економских наука. Биће промовисано 9 магистара економских наука, 62 дипломираних економиста који су студије окончали по старом програму и 121 дипломирани економист који су студије окончали по новом програму.

Након промоције дипломираних економиста и магистара економских наука, у великом амфитеатру нове зграде Економског факултета УИС-а у 15 часова биће одржана и конститутивна сједница Алумни асоцијације студената Економског факултета. Ријеч је о асоцијацији која има амбицију да окупи све студенте Економског факултета који су дипломирали, магистрирали или докторирали на овом Факултету с циљем да ти људи, данас цијењени државници, директори, професори, банкари и службеници, са својих позиција допринесу даљем развоју Економског факултета и ширењу његовог утицаја у друштвеној заједници.

Трећи дан свечаности, петак, 29. новембар, резервисан је за спортске активности студената Економског факултета УИС-а. Спортске игре у организацији студената Економског факултета трајаће током цијелог дана и биће одржане у Спортско - пословном центру "Пеки" на Палама.

Извор: УИС

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 153 гостију на мрежи