Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Промовисана седамнаеста генерација дипломаца
Промовисана седамнаеста генерација дипломаца Штампа Eл. пошта
четвртак, 28 новембар 2013 15:15

Свечана промоција одржана је у великом амфитеатру новоизградјене зграде Економског факултета, која је јуче свечано отворена у оквиру обиљежавања 60 годишњице постојања и традиције и 20 година рада ове високошколске установе у РС.

Обраћајући се промовисаним магистрима и студентима, у присуству бројних представника академске и пословне заједнице, као и општинских власти, декан Економског факултета УИС-а доц. др Лјубиша Владушић изразио је увјерење да магистри економских наука и дипломирани економисти, који су дипломе стекли на Економском факултету УИС-а, свуда и на сваком мјесту с поносом могу да истакну своје звање и знање.

"То је диплома која, осим звања, подразумијева и респектабилну количину знања. То је диплома која ће вам, као и генерацијама прије ваше, отворити врата бројних институција на општинском, регионалном, републичком и државном нивоу, врата јавних предузећа и приватних компанија, банака и школских установа. На тим радним мјестима ваше знање и ваша стручност мораће да побиједи конкуренцију уколико ово друштво жели да буде напредно", поручио је декан Владушић.

Одговарајући на питање куда и како иду они који окончају студије, декан Владушић нагласио је да их живот неће мазити.

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) свечано је промовисао седамнаесту генерацију дипломираних економиста и тринаесту генерацију магистара економских наука.

"Идете у окружење у коме непотизам, родбинске, кумовске и страначке везе често побједјују струку, знање и звање. Морате бити спремни за нову борбу и од овог друштва, с пуним правом и одлучношћу која је својствена младим људима, тражити да вам пружи шансу да му помогнете да оздрави. Ви јесте будућност овог друштва и зато сам сигуран да ово друштво има свијетлу и сигурну будућност", рекао је др Владушић и додао да ће најбољима медју промовисаним студентима и магистрима бити понудјено да остану на Факултету.

Декан Економског факултета позвао је промовисане дипломиране економисте и магистре економских наука да не забораве институцију која је од њих направила не само добре стручњаке него и добре људе.

"Позивамо вас да нам се придружите у алумни - асоцијацији, коју ћемо формирати након ове промоције. Заједно смо јачи и, убиједјен сам, имаћемо снажнији позитиван утицај на наше окружење. И заједно ћемо мијењати друштво, умјесто да дозволимо да друштво промијени нас", закључио је декан Владушић.

Присутнима се у име УИС-а обратио доц. др Дејан Бокоњић, проректор УИС-а за медјународну, медјууниверзитетску сарадњу и осигурање квалитета, који је, честитајући промовисаним дипломираним економистима и магистрима економских наука, оцијенио да  Економски факултет иде одличним развојним путем.

"Није ријеч само о новој згради, већ и о новим студијским програмима и новим плановима за будућност", рекао је др Бокоњић.

Он је замолио студенте и магистре да у будућности промовишу Економски факултет и УИС и да помогну да ове високошколске институције буду што боље у будућности.

"Интернационализација, мобилност и повезивање с привредом главни су правци развојне стратегије УИС-а коју ћемо проводити наредних година", поручио је проректор Бокоњић.

Најбоља студентица у овој генерацији је Марковић Дејана, која је студије окончала са просјечном оцјеном 9,39. Најбољим студентима пригодне поклоне уручила је др Радмила Чичковић, директорица Завода за статистику РС, која је данас изабрана за предсједницу Алумни - асоцијације студената Економског факултета УИС-а.

Свечану промоцију својим музичким наступима увеличали су наставници Музичке академије УИС-а.

Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 109 гостију на мрежи


..........