Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Студенти Економског факултета Пале посјетили пословну зону у Витезу
Студенти Економског факултета Пале посјетили пословну зону у Витезу Штампа Eл. пошта
уторак, 17 децембар 2013 11:59

У четвртак 11. децембра, као дио практичне наставе из предмета Предузетништво, студенти друге године Економског факултета Пале, у пратњи предметног наставника проф. др Дарка Петковића и асистенткиње мр Сање Продановић, су посјетили пословну зону Витез. Ова студијска посјета имала је за циљ упознавање студената и са практичним аспектом предузетничких активности, пословних модела и метода пословања.

Улога пословних зона у развоју БиХ је одавно препозната. Посебан значај овог механизма се огледа у томе што је развој оваквих система великим дијелом и ствар креативности, многобројних предузетничких активности, али и ингеренције локалне  администрације. Једна од најпознатијих пословних зона је управо у Витезу, ПЦ 96 – Витез. Ова зона је једна од ријетких чији је развој почео непосредно након рата и трајао је до 2002. године, с тим да се она и даље константно унапређује и развија. Прије економске кризе, преко 5000 особа је свој посао пронашла у овој зони, као и  компаније као што су ФИС д.о.о., ЕКОС д.о.о., УКРАС д.о.о., ЕЦОНОМИЦ д.о.о и многе друге.  Привредно друштво ФИС д.о.о. је  респектабилан субјект с одликама лидера у домаћој трговини и покретач производних активности у области дрвопрераде и текстила. Пратећи своју стратегију развоја, колектив од 2.600 запослених у 13 продајних центара ФИС широм Босне и Херцеговине и сусједне Хрватске, изузетним залагањем и тимским радом учинили су ФИС препознатљивим брендом и изван граница земље.

Током цјелодневног боравка у пословној зони, студенти  Економског факултета су посјетили све производне и продајне погоне ФиС доо Витеза, те  изразили велику захвалност власнику г. Перу Гудељу који је лично био домаћин ове студијске посјете.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 128 гостију на мрежи


..........