Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Новогодишњи пријем на Економском факултету
Новогодишњи пријем на Економском факултету Штампа Eл. пошта
петак, 27 децембар 2013 22:34

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Лјубиша Владушић изјавио је Срни да је овај факултет респектабилна установа, која је, након усељења у нове просторије, сада у фази када треба да јача квалитет наставног кадра.

Владушић је захвалио свима који су директно или индиректно утицали на то да факултет буде усељен у нове просторије, јер је на тај начин остварен први и основни услов за образовање студената.

Он је напоменуо да је приоритет факултета јачање квалитета наставног кадра, подсјетивши да су економисти који су дипломирали, магистрирали и докторирали на овом факултету формирали асоцијацију чији је циљ управо то.

Владушић је најавио да ће у првом кварталу наредне године бити склопљен споразум са пословном заједницом, јер на овој високошколској установи желе да креирају и образују кадрове према захтјеву тржишта.

Према његовим ријечима, у току су разговори и унутар Универзитета у Источном Сарајеву да се заједнички наступи у оснивању докторских студија.

"Имамо одличну сарадњу унутар Универзитета, разумијевање надлежних министарстава, а посебно Министарства просвјете и културе у праћењу нашег Зборника радова, који је проглашен најбољим", рекао је Владушић.

Он је истакао да Економски факултет организовањем одредјених конференција жели да остави сопствени печат и у истраживачко-развојном и научном смислу, тако да ће у фебруару организовати конференцију о иновативности и предузетништву у туризму, јер је то значајна грана која треба да покрене привредни развој у Републици Српској.

Владушић је напоменуо да факултет у мају припрема научни скуп о теми "Који су то одговори на економску кризу".

"Осјећамо потребу и дужни смо као установа да помогнемо Влади Републике Српске и свима који у систему институција креирају економске политике и стратегије", рекао је Владушић.

Владушић је данас организовао новогодишњи пријем за наставнике, сараднике, пословне партнере и пријатеље Економског факултета у Источном Сарајеву.

Извор: Новинска агенција СРНА

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
III циклус
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 29 гостију на мрежи


..........