Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Почињу Јахорински пословни дани 2014
Почињу Јахорински пословни дани 2014 Штампа Eл. пошта
понедељак, 03 фебруар 2014 08:49

Конференцију, на којој ће у три сесије бити презентовано више од стотину научно - стручних и студентских радова, отвориће проф. др Јасмин Комић, министар науке и технологије у Влади Републике Српске. Свечаном отварању Конференције присуствоваће и ректори УИС - а проф. др Митар Новаковић и УНЗЕ проф. др Джевад Зечић, представници града и општина Источног Сарајева, као и представници Зеничко - добојског кантона. Потврдјен је и долазак значајног броја представника дипломатског кора у Босни и Херцеговини, као и званичника Канцеларије специјалног представника Европске уније у БиХ.

Уводничари (кеyноте спеакерс) пленарног дијела Конференције, која ће трајати до 7. фебруара 2014. године и која је ове године посвећена теми "Иновативност и предузетништво у туризму", биће истакнути медјународни стручњаци проф. др Герд Васенбергс (Wассенбергс) са Института за иновативност и предузетништво у Нјемачкој и проф. др Теоман Думан, декан Економског факултета Универзитета Бурч (Бурцх) из Турске.

Осим три сесије, током којих ће своје радове излагати научници и стручњаци из Нјемачке, Турске, Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније и БиХ, као и студенти УИС-а и УНЗЕ, првог дана Конференције предвидјена је и промоција туристичке и гастро - понуде Сарајевско - романијског региона. Програмом Конференције (видјети прилог) предвидјено је и одржавање завршног округлог стола, као и забавни и спортски програм у организацији студената УИС-а.

У претходне двије године Конференција је на Јахорини окупила око 400 научника и стручњака из региона и Европе, а изложено је више од 200 научних радова, који су штампани у два зборника.

Суорганизатори и покровитељи Конференције су министарства науке и технологије, привреде, образовања и културе, трговине и туризма у Влади РС, Влада Зеничко - добојског кантона, град Источно Сарајево и Олимпијски центар Јахорина.

Трећа међународна научно - стручна конференција "Јахорински пословни дани предузетништва, гастрономије и туризма 2014." ( ЈПД - ПГТ 2014 ), коју заједнички организују Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) и Центар за иновативност и предузетништво Универзитета у Зеници (УНЗЕ), биће отворена у сриједу, 5. фебруара 2014. године, у 11 часова у хотелу "Термаг" на Јахорини.

 

АГЕНДА (пдф)

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 101 гостију на мрежи