Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Одржана љетна академија ’’Ресита Нетwорк’’
Одржана љетна академија ’’Ресита Нетwорк’’ Штампа Eл. пошта
понедељак, 16 јун 2014 09:16

Једна од највећих академскиха мрежа ’’Ресита Нетwорк’’ подржана од  ДААД - Герман Ацадемиц Еxцханге програма била је домаћин професорима и истраживачима из Југоисточне Европе на љетној академији одржаној на Бледу, у Словенији од 5-9. јуна. 2014 године. Домаћин академије у име мреже био је ГЕА Цоллеге из Лјубљане.


Годишња љетна академија служи као платформа за размену достигнућа и искустава из протекле године и разговора о могућим заједничким активностима у наредном периоду. У оквиру партнеских активности мреже разматрани су приједлози као што су заједнички мастер програми и докторске студије, ’’Цасе студy’’, заједничка истраживања, као и љетње школе за  студенте. Ове године у склопу академије одржана је и академска конференција „Ентрепренеурсхип анд интерцултурал енвиронмент / Предузетништво и интелкултурално окружење“ у којој су учествовали представници Универзитета партнера у ’’Ресита нетwорк’’.

Представници Економског факултета Универзитата у Источном Сарајеву, као партнера у мрежи били су доц. др Младен Ребић и мр Немања Шаренац који су учествовали у разговорима по питању активности мреже у наредном периоду и планова даљег развоја. Такође, на академској конференцији  изложили су рад ’Стање, могућности и преспективе предузеништва у БиХ’’.

У активностима ’’Ресита нетwорк’’ до сада је обучено преко 200 студената у развоју пословних планова, међународног менаджмента, управљања иновацијама и успешне комуникације од њеног оснивања 2008. године. Ова мрежа окупља преко шеснаест Универзитета са подручја Југоисточне Европе и Нјемачке.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 91 гостију на мрежи