Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Унапређење сарадње са партнерима из Нјемачке
Унапређење сарадње са партнерима из Нјемачке Штампа Eл. пошта
уторак, 02 септембар 2014 07:08

У петак, 29. августа, Универзитет у Источном Сарајеву посјетили су проф. др Герд Wассенберг и проф. др Петер Сцхулте у пратњи три студента постдипломских студија ради унапређења међународне и научне сарадње између нашег и Универзитета у Ахену (Нјемачка).

Са гостима из Нјемачке састанак су одржали проф. др Дејан Бокоњић, проректор за медјународну и медјууниверзитетску сарадњу УИС-а, Војислав Шука, генерални секретар УИс-а и Слободанка Круљ, стручни сарадник.

Састанку су присуствовали декан и продекан за науку Економског факултета УИС-а, проф. др Лјубиша Владушић и доц. др Младен Ребић и стручни сарадник мр Немања Шаренац.

На састанку је разговарано о сарадњи на пољу организације медјународне конференције за коју је планирано да буде одржана у мају наредне године, као и о заједничком учешћу у пријавама за медјународне пројекте и фондове.

Учесници састанака закључили су да би сарадња измедју двије институције могла бити остварена на истраживањима стања у области повезаности привреде и универзитета, гдје би могла бити објављена студија, затим учешће у ЕРАСМУС+ програмима и развијање заједничких мастер програма.

Гости су у пратњи домаћина обишли простор будућег Центра за едукације, иновације и предузетништво у Источном Сарајеву.

Извор. УИС

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 115 гостију на мрежи