Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Учешће на Међународном сајму књига у Београду
Учешће на Међународном сајму књига у Београду Штампа Eл. пошта
четвртак, 30 октобар 2014 11:38

На Међународном београдском сајму књига, на изложбеном штанду Републике Српске 29.10.2014. године учешће је узео и Економски факултет Пале представљајући научни часопис ''Зборник радова Економског факултета у Источном Сарајеву’’.

Продекан за научноистраживачки рад на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву и главни и одговорни уредник часописа доц. др Младен Ребић рекао је, представљајући часопис, да је он намјењен економској теорији и пракси и да је стална је научна публикација факултета која излази од 1994. године.

Такође, доц. др Ребић је нагласио да је, према категоризацији Министарства за науку и технологију Републике Српске, сврстан у прву категорију научних часописа и истако да се сваким новим бројем расте квалитет и рејтинг часописа. ''Од ове године часопис излази полугосишње, а следећи број излази комплетно на енглеском језику'' – рекао је доц. др Ребић.

 

Члан Уредништва и технички уредник мр Немања Шаренац рекао је да је то савремен и модеран часопис за XXИ вијек, који упоредо да штампаним издањем има своје дигитално издање достипно свим људима у свијету. ''Часопис постује све захтјевне стандарде изгледа, форме радова и начина цитирања и не заостаје за водећим часописима из регије који су на СЦИ листи'' – негалсио је мр Шаренац.

''Зборник радова Економског факултета у Источном Сарајеву’’ индексиран је у водећим свјетским базама, а налази се у преко 40 националних библиотека широм свијета које преузимају дигитално издање часописа. Интернет страница посвећена часопису је хттп://www.зрефис.цом/

На штанду Републике Српске у суботу 01.11.2014. године биће промовисама монографија Економског факултета Пале ''60 година традиције, 20 година у Српској''. О монографији говориће декан факултета проф. др Лјубиша Владушић.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 120 гостију на мрежи