Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Предавање представника Јапанске агенције за међународну сарадњу
Предавање представника Јапанске агенције за међународну сарадњу Штампа Eл. пошта
понедељак, 10 новембар 2014 12:30

У понедељак, 01.12.2014. са почетком у 11.00 часова на Економском факултету Пале, предавање ће одржати гдин. Мијоши Хироки представник Јапанске агенције за међународну сарадњу.

Јапанска агенција за међународну сарадњу (ЈИЦА) је институција Владе Јапана која путем Владине развојне помоћи (ОДА) пружа помоћ државама у развоју. ЈИЦА ово реализује са 90 уреда у више од 140 држава широм свијета. Основни циљ је да се кроз пренос знања и технологија помаже друштвено-економски развој држава у развоју, што између осталог обухвата активности као што су: прихватање полазника ЈИЦА курсева, слање стручњака, снабдијевање опремом, провођење пројеката техничке сарадње и имплементација развојних студија.

ЈИЦА путем ОДА пружа помоћ земљама Западног Балкана у три области:

  • јачање мира,
  • развој приватног сектора и
  • рјешавање проблема околиша -

У протеклих 17 година, колико ЈИЦА пружа помоћ БиХ, фокус је био на хитним пројектима и обнови, па је тако уз подршку Владе Јапана изграђено 11 основних школа и четири моста, 85 домова здравља је снабдијевено медицинском опремом, а реализовано је око 200 пројеката у локалним заједницама (здравствена заштита, образовање, деминирање, водоснабдијевање). Такође, програм обуке до сада је у Јапану похађало преко 600 људи из Босне и Херцеговине.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 115 гостију на мрежи


..........