Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Обиљежен ''Дан факултета'' и промоција дипломираних студената
Обиљежен ''Дан факултета'' и промоција дипломираних студената Штампа Eл. пошта
петак, 28 новембар 2014 16:57

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је данас Дан факултета, 62 године традиције и 21 годину рада у Републици Српској. Декан Економског факултета проф. др Лјубиша Владушић рекао је да су данас уручена признања и награде најбољим студентима, наставницима, сарадницима и ваннаставном особљу. Он је додао да су данас промовисани 18. генерација дипломираних економиста, 14. генерација магистара економских наука и прва генерација магистара економије.

"Част ми је што данас могу да промовишем 180 дипломираних економиста, осам магистара економских наука и 10 магистара економије, који су студије другог циклуса окончали по новом програму", истакао је Владушић. Такође, он је навео да је данас отворен и Клуб пријатеља Економског факултета који чине представници институција, установа, те јавних и приватних предузећа који су помогли развоју факултета и допринијели унапредјењу научно-наставног процеса ове високошколске институције.

''Желим од срца да Вам честитам на успјешно окончаном редовном и магистарском студију. За нас професоре, за Вас, драге колеге, за Ваше породице и пријатеље, овај дан без сумње је испуњен срећом и задовољством, али и зебњом због једног новог почетка, почетка Ваше борбе да потврдите статус академских грађана и да се изборите за Ваше мјесто у друштву. Убијеђен сам да Вам је овај факултет, као и генерацијама прије Вас, дао довољно вјештина и знања да ускоро постанете признати чланови и руководиоци јавних и приватних предузећа, угледни банкари, пословни људи, предузетници или представници државних институција. Поносни смо на Вас и увјерени да ово друштво неће пропустити прилику на Вашем знању и способностимагради своју будућност. Хвала Вам.'' - рекао је декан Владушић.

Најбољи студент осамнаесте генерације Јелена Марјановић са просјечном оцјеном 9,97 истакла је да је то генерације која је, по мишљењу професора и асистената, изњедрила много образованих и способних младих људи. ''Драго ми је што се знање, труд и рад цијене и поштују и што им се одаје признање'' рекла је Марјановићева. Такође, захвалила се својим колегама и пријатељима и , наравно, својој породици што су у току цјелокупног мог школовања и цијели живот били уз мене и пружали ми подршку. Својим колегама желим много успјеха у даљем животу и раду, да мудро искористите своје знање на путу до запослења и да будете истрајни. ''Знање и врлине које посједујете представљају вашу највећу вриједност. Нико на свијету није јачи од човјека који зна'' нагласила је студенткиња генерације.

У умјетничком дијелу свечаности наступили су студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и студенти Економског факултета Пале.

Амбасадор Словачке у БиХ Јан Пшеница у холу факултета отворио је изложбу слика посвећену светим Ćирилу и Методију.

Економскки факулете Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 142 гостију на мрежи


..........