Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести ''Јахорински пословни дани'' - Конференција од регионалног значаја
''Јахорински пословни дани'' - Конференција од регионалног значаја Штампа Eл. пошта
четвртак, 12 фебруар 2015 11:11

На Економском факултету Пале Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) у току су завршне припреме за Јахоринске пословне дане, регионалну конференцију са међународним учешћем, која ће бити одржана на Јахорини у хотелу Термаг од 24. до 26. фебруара.

Конференција, коју Економски факултет УИС-а,  Економског факултета у Суботици, Економског факултета у Подгорици и Центар за иновативност и предузетништво Универзитета у Зеници организују по четврти пут, окупиће велики број туризмолога, научних радника, привредника из земље и региона, а поред радног дијела садржај конференције обогаћен је бројним пратећим активностима.

Проф. др Лјубиша Владушић, декан Економског факултета, гостујући у емисији "Под лупом" ОСМ телевизије најавио је да ће главне активности на конференцији "Јахорински пословни дани - Туризам у функцији економског развоја", бити одржане 25. фебруара када је планирано свечано отварање конференције и излагање научних радова у три паралелне сесије.

"Врло је важна синергија измедју привредних грана и у том смислу покушали смо да радови више посвећени туризму и иновацијама у предузетништву буду у једној сесији, друга је у координацији са финансијама и економијом, а трећа је посвећена економији, финансијама и свему ономе што може допринијети креирању амбијента да се нешто позитивно деси", казао је Владушић.

Он је најавио да ће уводно предавање одржати проф. др Петер Шулте, директор Инситута за европске послове ИНЕА у Нјемачкој, који ће говорити о економским истраживањима и искуствима Нјемачке у области туризма. Поред Шултеа, удовничари конференције су др Лјубица Кнежевић, професор Економског факултета у Лјубљани, и др Славица Томић, професор Економског факултета у Суботици.

Доц. др Марко Дјого, секретар конференције и продекан за наставу Економског факултета, рекао је да је ове године, придруживањем економских факултета из Суботице и Подгорице у организацију, значај конференције подигнут на регионални ниво.

Дјого је најавио да ће на конференцији по први пут бити одржан округли сто на којем ће учествовати око 15 декана економских факултета са простора бивше Југославије. Циљ овог округлог стола је продубљивање сарадње, израда пројеката по позиву Европске комисије и ЕУ, те сарадња на пољу организовања докторских студија, размјене студената и академског особља.

Конференција ће бити завршена 26. фебруара одржавањем тематског округлог стола и изношењем закључака конференције.

Агенда ЈПД2015

Позив за Округли сто

Извор: УИС

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 115 гостију на мрежи


..........