Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Др Младен Иванић отвара "Јахоринске пословне дане"
Др Младен Иванић отвара "Јахоринске пословне дане" Штампа Eл. пошта
уторак, 24 фебруар 2015 09:59

Предсједавајући Предсједништва БиХ др Младен Иванић отвориће у сриједу, 25. фебруара, у 10 часова у хотелу "Термаг" на Јахорини међународну стручно - научну конференцију "Јахоринске пословне дане", коју четврту годину заредом организује Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву, заједно са Центром за иновативност и предузетништво Универзитета у Зеници.

Дводневна конференција, чији су суорганизатори ове године и Економски факултет Суботица Универзитета у Новом Саду и Економски факултет у Подгорици Универзитета Црне Горе, биће фокусирана на тему "Туризам у функцији економског развоја".

Током пленарне сједнице, као и у три одвојене сесије посвећене економији и туризму, биће представљено 75 радова признатих научника, стручњака, као и студената са универзитета из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Словеније и Нјемачке.

У радовима еминентних уводничара конференције, проф. др Петера Шултеа са Института за европске послове (ИНЕА) из Нјемачке, проф. др Лјубице Кнежевић - Цвелбар са Економског факултета у Лјубљани и проф. др Славице Томић са Економског факултета у Суботици, као и у радовима по сесијама биће садржани одговори на питања како туризам помаже економском развоју, шта је ново у сектору туризма и који облици туризма су тренутно најприхватљивији и најпрофитабилнији, те могу ли приходи од туризма надомјестити недостатак производње у другим привредним секторима.

Поред уобичајеног тематског округлог стола, овогодишњи "Јахорински пословни дани" први пут ће организовати округли сто декана економских факултета из свих земаља регије југоисточне Европе. На округлом столу, који ће бити одржан у четвртак, 26. фебруара, у 10 часова у згради Економског факултета на Палама, декани ће размијенити мишљења о кључним питањима развоја економије и економске сарадње у земљама региона, те разговарати о могућностима медјусобне сарадње у изради пројеката, у настави, посебно у другом и трећем циклусу студија, у размјени професора и студената, као и у заједничкој организацији оваквих и сличних научних скупова, савјетовања, љетних школа и академија.

Током конференције биће организовано традиционално представљање гастро понуде сарајевско - романијске регије, као и обилазак Јахорине и других туристичких дестинација и атракција овога краја.

Покровитељи овог скупа су министарства науке и технологије, просвјете и културе, те трговине и туризма у Влади Републике Српске, Влада Зеничко - добојског кантона, град Источно Сарајево и Олимпијски центар Јахорина.

Извор: УИС

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 113 гостију на мрежи


..........