Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Радни дио конференције ЈПД почео пленарном сесијом
Радни дио конференције ЈПД почео пленарном сесијом Штампа Eл. пошта
четвртак, 26 фебруар 2015 09:26

Радни дио конференција "Јахорински пословни дани", која се одржава на Јахорини од 25. до 27. фебруара, почео је пленарном сесијом гдје су као уводничари своје радове изложили проф. др Петер Сцхулте (Институт за европске послове ИНЕА Нјемачка), проф. др Лјубица Кнежевић Цвелбар, (Економски факултет у Лјубљани) и проф. др Славица Томић (Економски факултет у Суботици Србија).

Проф. др Петер Сцхулте је у свом излагању говорио о универзитету и регионалном економском развоју. Он је истакао да је истраживање једна од најважнијих и најуспјешнијих база која радја идеје, изуме и иновације.

"Квалитет образовања и стручног усавршавања, као и континуирана едукација су најважнији предуслови за борбу против изазова у свијету рада у циљу стварања креативних иновација", подвукао је Сцхулте.

Туризам у функцији одрживог развоја била је тема излагања проф. Лјубице Кнежевић Цвелбар. Она је истакла да је туризам индустрија која интензивно укључује кориштење воде и енергије и производи велике количине отпада.

"То су само неки од разлога зашто одрживост у туризму привлачи велику пажњу истраживача у току неколико деценија", рекла је проф. Кнежевић Цвелбар.

У свом излагању се такодје осврнула на развој туризма у земљама западног Балкана.

Проф. др Славица Томић одржала је предавање о савременим трендовима у туризму гдје се осврнула на диктирање трендова од стране тржишта и промовисање нових облика туризма.

"Нови тренд пословања је организовање малих и средњих предузећа путем кластера који треба да обједине и унаприједе туристичке потенцијале", издвојила је Томићева.

Модератори сесије били су проф. др Дејан Бокоњић, проф. др Дарко Петковић, доц. др Марко Дјого, доц. др Бобан Меловић и мр Сања Продановић.

Изор: УИС

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 47 гостију на мрежи