Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Промовисани магистри и дипломирани економисти
Промовисани магистри и дипломирани економисти Штампа Eл. пошта
петак, 19 јун 2015 17:24

На Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је промовисано 80 дипломираних економиста и шест магистара економских наука. Декан Економског факултета Лјубиша Владушић изразио је наду да ће ови млади људи постати ослонац будућег развоја друштва и државе.

"Ови млади људи, њихово респектабилно знање и звање, резултат су јасне мисије и визије коју ова високошколска институција испуњава протеклих неколико деценија и у најтежим условима и данас, када су ти услови неупоредиво бољи и квалитетнији", нагласио је Владушић.

Он је додао да су на Економском факултету интензивиране и активности на успостављању студија трећег циклуса, докторских студија, које ће, како се нада, бити лиценциране до краја године.

Владушић је упутио позив свим магистрима економских наука да студије трећег циклуса наставе на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

"У току су активности на припреми за упис студената на академску 2015/2016. годину и хоћу да вјерујем да ће и нова генерација бити квалитетна као и ова", нагласио је Владушић, поручивши да је улагање у образовање и науку једна од сигурних и дугорочно исплативих инвестиција.

Данашњој свечаности присуствовали су професори Економског факултета, као и представници Универзитета у Источном Сарајеву, општине Пале и предузећа и компанија од регионалног и локалног значаја.

Дипломирани економиста Милица Клачар истакла је да ће јој ова диплома пуно значити у животу, а тренутно је на мастер студијама.

Она је истакла да "предаје на све конкурсе који изадју" у нади да ће наћи посао и наставити усавршавање.

Магистар Славен Дубовина истакао је да је данас веома срећан и поносан, али да неће на овоме стати, већ да планира да упише и докторске студије.

Извор: УИС

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 106 гостију на мрежи