Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести "Бруцошко јутро" за 149 нових студената
"Бруцошко јутро" за 149 нових студената Штампа Eл. пошта
понедељак, 05 октобар 2015 15:52

У великом амфитеатру Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржано "Бруцошко јутро" на ком су добродошлицу 22. генерацији бруцоша пожелјели професори и асистенти овог факултета.

У свом обраћању, декан факултета проф. др Лјубиша Владушић рекао је да је мисија Економског факултета да припреми универзитетски квалификоване економисте који ће бити способни да, као менаджери и лидери, у организацијама и институцијама својим знањем, способностима, разумијевањем ширег и ближег окружења, дају снажан и трајан допринос развоју савременог друштва.

Декан Владушић је посебно нагласио важност комуникације и уважавања током студирања, како измедју студената, тако и измедју студената и професора.

"Уважавање има двосмјеран пут и тај пут је једини начин да од вас постану личности које ће креирати не само пут Републике Српске и Босне и Херцеговине, него и окружења", поручио је Владушић.

Студентима је савјетовао да не уче напамет, већ да схвате суштину онога што професор предаје, како би могли да комуницирају са оружењем око себе.

На крају свог обраћања Владушић је цитирао Анштајна који је рекао да је "Знање важно, али је машта важнија".

"Ви сте млади. За разлику од нас који морамо бити мудрији вама је дозвољено да маштате. У тој машти креирајте и спроводите идеје и идите напријед уз већ стечено знање. Машта је највећи облик истраживања, а нама је истраживање потребно. Слушајте интуицију и пратите оно што осјећате у срцу. Ви требате да осјетите разне врсте љубави, али ја вас сад концентришем на љубав према овој институцији", казао је Владушић.

На Економском факултету на Палама на првом циклусу студија тренутно студира 1.014 студената. До сада је овај факултет изњедрио 17 доктора наука, 108 магистара економских наука, 20 магистара економије и 1.827 дипломираних економиста.

Факултет, на основу више потписаних споразума о сарадњи, омогућава најбољим студентима да након завршетка студија одраде приправнички стаж и стекну шансу за прво запослење.

У новој академској години на два студијска програма, Економија и Туризам и хотелијерство, уписано је 149 бруцоша.

Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
III циклус
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 37 гостију на мрежи


..........