Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести ЕУ реформска агенда за Босну и Херцеговину
ЕУ реформска агенда за Босну и Херцеговину Штампа Eл. пошта
четвртак, 19 новембар 2015 08:11

У академији Конрад Аденауер (Цаденаббиа, Италија) одржава се тродневна конференција “Економске и социјалне реформе неопходне за бољи живот грађана и скори пријем Босне и Херцеговине у Европску унију“.


Конференцију је у сриједу, 18. новембра 2015. године свечано отворио др Карстен Дüммел, директор представништва Фондације Конрад Аденауер у Босни и Херцеговини.

У оквиру панела “Опоравак и модернизација економије” присутнима се обратио декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Лјубиша Владушић са излагањем на тему утицаја високошколских институција на развој економије. Декан је истакао да високошколске институције имају одговорност и задатак да сарађују са привредом, како би примјењеним истраживањима и успјешним иновацијама дали допринос отварању „здравих“ радних мјеста прије свега у реалном сектору.

Привредни раст се мора заснивати на знању“, закључио је проф. Владушић и додао да Босна и Херцеговина на свом европском путу мора достићи ЕУ просјек улагања у истраживање и развој, који тренутно износи око 2% БДП.

Конференцији присуствују бројне високе званице из Босне и Херцеговине, СР Нјемачке и ЕУ, а предводе их члан Предсједништва Босне и Херцеговине, др Младен Иванић; предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, мр Огњен Тадић; предсједавајући Делегације Европског парламента за Босну и Херцеговину, Тонино Пицула; извјештач за Југоисточну Европу  Министарства спољних послова Савезне Републике Нјемачке, др Ернст Реицхел…

ЕКономски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 116 гостију на мрежи