Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Промовисани магистри и дипломирани економисти XИX генерације
Промовисани магистри и дипломирани економисти XИX генерације Штампа Eл. пошта
петак, 27 новембар 2015 14:13

На Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је промовисана деветнаеста генерација дипломираних економиста, петнаеста генерација магистара економских наука и друга генерација магистара економије.

Декан Економског факултета Лјубиша Владушић навео је да је укупно промовисано 37 дипломираних економиста, два магистра економских наука и девет магистара економије који су студије другог циклуса окончали по новом програму.

Он је напоменуо да су им у мају додијељене дипломе, а да Факултет годишње промовише 140 до 150 дипломираних економиста.

Према Владушићевим ријечима, додјела диплома организована је поводом Дана факултета, што је прилика да се подсјети и на постигнуте резултате и истакне шта се планира урадити у будућности.

"Важно је да смо успјели обезбиједити континуитет сарадње између факултета и академске заједнице са реалним сектором, односно привредом. Тиме се поносимо јер имамо доста споразума, а као позитиван примјер, због нашег студијског програма за туризам, истичем споразуме са Олимпијским центром 'Јахорина' и хотелима на овој планини", рекао је Владушић.

Он је нагласио да је у економском смислу врло важно истаћи сарадњу са комерцијалним банкама, волонтирање студената и могућност запошљавања.

Према његовим ријечима, сви они који дипломирају и магистрирају могу остати чланови Асоцијације "Алумнија" јер је циљ овог факултета да, осим образовања у првом и другом циклусу студија, обезбиједи цјеложивотно учење и у том смислу за истраживачке пројекте овај факултет ангажује своје бивше студенте у пројектима прекограничне сарадње.

"Ми ускоро отварамо и трећи докторски циклус студија и моћи ћемо да омогућимо младим људима који се школују на овим подручјима да на факултету докторирају и по Болоњи", рекао је Владушић.

Захвалнице за допринос развоју факултета добили су проф. др Бранислав Пелевић (постхумно), проф. др Благота Лучић, проф. др Миливој Крчмар, проф. др Божидар Ставрић, проф. др Раде Канцир, проф. др Слободан Максимовић, проф. др Стиепо Андријић, проф. др Марко Секуловић, проф. др Милорад Иванишевић, проф. др Радован Ковачевић, проф. др Слободан Максимовић, проф. др Стиепо Андријић, проф. др Марко Секуловић, проф. др Милорад Иванишевић, проф. др Радован Ковачевић, проф. др Милић Симић, проф. др Станко Станић, проф. др Перица Мацура, проф. др Бојан Зечевић и проф. др Јово Атељевић. Такође, захвалнице су добили и пријатељи факултета: Амбасада Републике Словачке у БиХ, ‘’Недомеx’’ доо Пале, ‘’Мира Мар’’ доо Фоча и Хотел ‘’Дамис“ Пале.

Дипломирани екомиста Милица Бојат истакла је да је остварила просјек од 9,83 уз доста рада и одрицања, али да се исплатило.

"Сваки млади човјек треба да улаже у себе и своје знање јер једино тако може тежити ка запослењу", рекла је Бојат, додавши да је тренутно студент мастер студија и да се труди да објављује научне радове и редовно присуствује семинарима у циљу постизања већег знања.

Николина Пандуревић истакла је да је требало доста труда и рада да би данас добила диплому магистра економије и да се нада да ће ускоро пронаћи и посао.

Проглашени су и најбољи активни студенти у 2015. години, а то су Бјелоглав Веселин 9.13 (друга година), Драшковић Наталија 9.88 (трећа година) и Баричанин Невена 9.67 (четврта година)

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 154 гостију на мрежи