Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Потписан Споразум са Општином Пале
Потписан Споразум са Општином Пале Штампа Eл. пошта
петак, 11 децембар 2015 12:36

На Економског факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је потписан Споразум о сарадњи између Општине Пале и Економског факултета.  У име Општине Пале споразум је потписао Миодраг Ковачевић, начелник општине, а у име Економског факултета Пале проф. др Лјубиша Владушић, декан факултета.

Споразумне стране сагласане су да постоји потреба успостављања сарадње и на тој основи, реализације низа активности у области привредног развоја, а то подразумјева следеће активности:

  • израду приједлога дугорочних стратешких развојних докумената,
  • подршку успостављању нових студијских програма и смјерова у складу са потребама тржишта рада општине Пале и Републике Српске,
  • стручно - едукативне послове,
  • израда студија, елабората, бизнис планова и сл.,
  • заједничко учешће у креирању приједлога стручних пројеката по расписаним програмима на националном и међународном нивоу,
  • остале консултантске услуге,
  • те свих осталих програмских активности за којима се појави потреба.

Споразумне стране ће његовати партнерске односе у духу овог споразума и са посебном пажњом приступати свакој од активности уз ангажовање расположивих капацитета. За све конкретне активности или групе активности чија се реализаицја уговори, креираће се посебни уговори који ће у себи садржати назив и природу послова, обим, рокове, потребна финансијска средства и друго.

Такође, потписан је и Уговор о научно-техничкој сарадњи гдје се Економски факултет обавезао да изради Елаборат о оснивању инкубатора малог бизниса на локацији спортско-рекреативног центра „Пеки“ Пале. Уговор су потписали Миодраг Ковачевић, наченик општине и доц. др Марко Ђого, продекан за наставу.

Студенти Економског факултета узели су учећшће и дали допринос овој сарадњи учествујући у истржаивању по питању задовољства задовољства студената условима студирања у општини Пале. Истраживање је спроведено с циљем испитивања задовољства условима студирања у Палама, а ради уочавања недостатака и унапређења истих.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 209 гостију на мрежи


..........