Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Министар Комић отвара "Јахорински пословни форум"
Министар Комић отвара "Јахорински пословни форум" Штампа Eл. пошта
среда, 24 фебруар 2016 10:05

Министар науке и технологије у Влади Републике Српске Јасмин Комић отвориће сутра "Јахорински пословни форум", пету међународну конференцију која ће на Јахорини у хотелу "Термаг" окупити 106 учесника са 12 високошколских институција из девет земаља.

Овогодишња конференција, која ће трајати 24-26. фебруара, фокусирана је на тему "Туризам и конкурентност", а учесници ће кроз рад у двије секције представити 52 научна рада.

На конференцији ће по први пут бити одржан научно стручни панел који има за циљ да окупи професионалце из свих сегмената туристичке индустрије, представнике академске заједнице, представнике јавног сектора, медјународних институција и асоцијација.

Учесници панела покушаће да заједничком дискусијом прошире разумијевање ове важне теме, те дефинишу конкретне приједлоге примјењиве у пракси. Учешће у дискусији најавили су Бојан Зечевић са Економског факултета у Београду и Јово Атељевић са Економског факултета у Бањој Луци, али и представници великих хотела из окружења као што су "Београд" и "Мона".

Уводна излагања имаће професор Економског факултета из Загреба и гувернер Народне банке Хрватске Борис Вујчић, те професори Андјелко Лојпур са Економског факултета у Подгорици, Даниел Павлов са Факултета за бизнис и менаджмент Русе у Бугарској и Бранислав Машић са Економског факултета на Палама.

Учесницима конференције на званичном отварању, које је закзано за сутра у 9:30 часова, обратиће се проректор Универзитета у Источном Сарајеву Бранко Крсмановић, декан Економског факултета из Суботице Ненад Вуњак и декан Економског факултета Пале Лјубиша Владушић, који и предсједник Организационог одбора конференције.

Организатор конференције је Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву, док су суорганизатори Економски факултет у Суботици, Економски факултет у Подгорици и Центар за иновативност и предузетништво Универзитета у Зеници.

Покровитељи овог скупа су министарства науке и технологије, просвјете и културе и трговине и туризма Републике Српске, град Источно Сарајево и Олимпијски центар "Јахорина".

Извор: УИС

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 81 гостију на мрежи