Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести "Бруцошко јутро" за 129 нових студената
"Бруцошко јутро" за 129 нових студената Штампа Eл. пошта
понедељак, 03 октобар 2016 08:55

У великом амфитеатру Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржано "Бруцошко јутро" на ком су добродошлицу 23. генерацији бруцоша пожелјели професори и асистенти овог факултета.

У свом обраћању, декан факултета проф. др Лјубиша Владушић рекао је да је мисија Економског факултета да припреми универзитетски квалификоване економисте који ће бити способни да, као менаджери и лидери, у организацијама и институцијама својим знањем, способностима, разумијевањем ширег и ближег окружења, дају снажан и трајан допринос развоју савременог друштва.

Декан Владушић је посебно нагласио важност комуникације и уважавања током студирања, како измедју студената, тако и измедју студената и професора. Студентима је савјетовао да не уче напамет, већ да схвате суштину онога што професор предаје, како би могли да комуницирају са оружењем око себе. Такође, савјетовао им је да искористе све предности студирања по ''Бољоњском режиму''.

Студентима се се обратили и продекани доц. др Младен Ребић и доц. др Марко Ђого.

На Економском факултету на Палама на првом циклусу студија тренутно студира око хиљаду студената. До сада је овај факултет изњедрио 17 доктора наука, 108 магистара економских наука, 23 магистара економије и 1.910 дипломираних економиста.

Факултет, на основу више потписаних споразума о сарадњи, омогућава најбољим студентима да након завршетка студија одраде приправнички стаж и стекну шансу за прво запослење.

У новој академској години на два студијска програма, Економија и Туризам и хотелијерство, уписано је 129 бруцоша.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 109 гостију на мрежи