Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Одржана љетна академија ’’СЕЕ ЕИЦ’’
Одржана љетна академија ’’СЕЕ ЕИЦ’’ Штампа Eл. пошта
уторак, 08 новембар 2016 13:16

Доц. др Младен Ребић и мр Немања Шаренац представљали су Универзитет у Источном Сарајеву на љетњој академији Југоисточне мреже Универзитета усмјерене на предузетништво и иновације (бивша Ресита Нетwорк).

Реномирани Универзитет Политехника у Темишвару (Румунија) био је домаћин академије која се фокусирала на неколико тема. Акценат је био на будућности академске мреже СЕЕ ЕИЦ. Проф. др Корнелиу- Мирча Давидеску, ректор и проф. др Маријан Моцан, декан Факултета за производни менаджмент и транспорт на Универзитету Политехника у Темишвару отворили су академију и дали уводну ријеч.

Током протеклих седам година свог постојања, мрежа је одиграла велику улогу у обликовању предузетничког духа и повећање оријентације ка иновацијама студента у Румунији, Албанији, Србији, Словенији, Бугарској, Босни, Црној Гори, Немачкој и Македонији. Мрежа је организовала преко 40 летњих школи на којима је учествовало више од 500 студената, као и неколико радионица за професоре, затим заједничке истраживачке активности и мобилност наставника и студената. Бивша Ресита нетwорк је такође радила на развоју заједничког мастер програма из предузетништва и иновација. Мрежа је установила часопис Јоурнал оф Инноватион анд Манагемент. Договорена је заједничко аплицирање на програме Европске уније Хоризонт 2020 и ЕРАСМУС+.

У прошлости, њене активности подржаване су од стране ДААД, немачке агенције за академску размјену.

Економкски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 106 гостију на мрежи