Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Учешће на ЕИАТ 2016 регионалној конференцији
Учешће на ЕИАТ 2016 регионалној конференцији Штампа Eл. пошта
уторак, 22 новембар 2016 11:16

Осма по реду ЕИАТ конференција, на којој је било ријечи о биодиверзитету, нискокарбонском туризму и локалном економском развоју, одржана је 18. и 19. новембра 2016. у Скупштини АП Војводине у Новом Саду. Конференцију организује Центар за истраживања и студије туризма, уз подршку Покрајинске владе АП Војводине, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Немачке организације за међународну сарадњу - ГИЗ, Централне европске иницијативе (ЦЕИ) и Града Суботице.

Као дио ЕИАТ платформе, конференција је окупила регионално препознате лидере и најистакнутије стручњаке и стејкхолдере из туристичке индустрије. Имајући у виду да је 2017. година проглашена од стране Уједињених нација Међународном годином одрживог туризма за развој, конференција се фокусирала на одрживи туризам, дестинацијско брендирање и промоцију, проблеме и могућности у дефинисању улоге јавно-приватног партнерства у светлу одрживог финансирања заштићених подручја, као и на све важнију улогу нискокарбонског туризма.

Циљ конференције је подизање свести о диверзификацији руралне економије кроз развој нискокарбонског туризма и изналажењу решења финансијске одрживости заштићених подручја у региону централне Европе, а у светлу нове развојне агенде Уједињених нација до 2030. и циљева одрживог развоја (СДГс).

Пратећи део Конференције о биодиверзитету, нискокарбонском туризму и локалном економском развоју, традиционално, биће Форум будућих лидера (ФЛФ) - тзв. платформа за трансфер знања и вјештина најбољих студената региона. ФЛФ се организује од 2010. године и представља иницијативу умрежавања студената и лидера у домену одрживог туризма и током година је резултирало бројним међународним тренинзима и менаджмент програмима за младе.

Економски факултет Пале на ЕИАТ конференцији представљали су доц. др Драган Војиновић и мр Немања Шаренац. Такође, веома активну улогу имали су и наши студенти првог и другог циклуса Невена Баричанин, Слађана Старчевић, Кристина Контић, Сања Тошић, Бојана Пушара Вуковић и Милица Рудић.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 197 гостију на мрежи


..........