Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Нерадни дани поводом наступајућих празника
Нерадни дани поводом наступајућих празника Штампа Eл. пошта
петак, 30 децембар 2016 12:01

У складу са чланом 2. и 3. Закона о празницима Републике Српске („Сл.Гласник РС" бр. 43/07) републички празник је Нова година, која се празнује у недјељу (01.01.2017.године) и понедјељак (02.01.2017.године) те су то нерадни дани.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Истоименим Законом је прописано да ће начелник општине, односно градоначелник одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе, ради задовољења неопходних потреба грађана, дужни да раде у дане празника Републике и у ком обиму.

У складу са чланом 7. Закона о празницима Републике Српске( „Сл. Гласник РС" бр.43/07), вјерски празник је православни Божић, који се празнује на Бадњи дан и дан Божића, тако да вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста 06.01.2017.године (петак) и 07.01.2016.године (субота).​

Настава из зимског семестра академске 2016/17 године на факултету ће се окончати према академском календару прије почетка јануарсо фебруарског испитног рока.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 129 гостију на мрежи