Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Студенти освојили награду на пројекту ''е4у''
Студенти освојили награду на пројекту ''е4у'' Штампа Eл. пошта
петак, 31 март 2017 10:39

Студенти Економског факултета Пале Ана Печеница, Жељка Ремовић и Вања Малетић заједно са ментором доц. др Марком Ђогом, учествовале су на пројекту  Европске Уније везаним за социо-економске реформе ''е4у''. На овој пројекту били су укључени студенти са 14 факултета из цијеле БиХ, подијељени у 7 тимова. Циљ овог пројекта био је укључивање младих их БиХ у социо-економске реформе, њихово схватање Реформске агенде, као и значај који њихово учествовање може имати за промјене у држави.

Пројекат је започо 4. новембра 2016. године на Јахорини, гдје су студенти били смјештени 4 дана. Ту су почеле прве припреме, бирање тимова и тема за даљи рад. Наши студенти биле су у тиму са студентима факултета из Сарајева. Као тему изабрали су ''Волонтирати не значи радити бесплатно''. Циљ кампање, коју су проводили наредна 4 мјесеца, био је да се подигне свијест младих људи у БиХ о значају волонтирања за њихово проналажење посла, као и отклањање негативне конотације на ријеч волонтирање као рад узалуд. Кампањом је постигнут значајан резултат и интересовање јавности. Након завршетка кампање учествовали су у низ емисија у којим су представљали свој рад.

У финалној емисији 'е4у'' пројекта освојили су награду најбољих по мишљењу публике и награду за најбоље осмишљен креативни дио кампање. Након завршетка пројекта настављено је дружење са пријатељима стеченим кроз рад на овом пројекту и искуства која носе су, по њиховим ријечима, предивна. Поред стеченог знања, дружење је било најбољи дио у учествовању на пројекту. Планирано је да се овај пројекат настави и идуће године и наши студенти ће опет моћи да учествују.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 151 гостију на мрежи