Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Одржан Самит студената економије у Београду
Одржан Самит студената економије у Београду Штампа Eл. пошта
среда, 17 мај 2017 16:37

Поводом обиљежавања 80 година од оснивања Економског факултета у Београду, одржан је регионални Самит студената економије у периоду 12-14. мај 2017. године. Тема је била сарадња између студената на едукативном, али и на друштвеном нивоу. Учешће на овом догађају узели су студенти економских факултета из Србије, Словеније, Црне Горе, као и Босне и Херцеговине. Економски факултет Пале представљали су студенти треће године СП Туризам и хотелијерство Бојана Топаловић и Мирко Цуца и студенти четврте године СП Економија Јелена Хршум и Лидија Лучић.

Послије свечаног отварања и говора декана проф. др Бранислава Боричића, одржано је предавање на тему “Прилагођавање компанија тржиштима Балкана”. Након тога организовано је станд-уп вече са комичарима Ненадом Стефановски из Македоније и Јеленом Радовановић из Србије. Наредног дана услиједило је представљање факултета учесника Самита, гдје су Универзитет у Источном Сарајеву представљали студенти економских факултета из Бијељине, Брчког и Пала. Студенти су, уз кратку презентацију, упознали остале учеснике са битнијим карактеристикама земље и факултета са којег долазе. Одржане су и двије радионице. На првој су студенти, подијељени у тимове, дискутовали о могућностима покретања пројекта у домицилној земљи или региону. Другу радионицу одржала је госпођа Сандра Савановић, уважени предавач на Бусинесс Ацадемy. Тема радионице била је “Потенцијал тимског рада”, гдје се на примјерима показало како преживјети у савременим тржишним условима, као појединац и као тим.

Посљедњи дан био је резервисан за свечано затварање Самита и обилазак знаменитости Града Београда. Уз туристичког водича, студенти су направили мањи обилазак овог предивног града. Кренувши од Економског факултета обишли су неке од познатијих мјеста као што су: Теразије, Споменик Николи Пашићу, Народно позориште, Црква Светог Марка, Народна скупштина, Народни музеј и Трг Републике и прошетали Кнез Михајловом улицом.

Студенти су стекли нове пријатеље са којима су  испланирали и наставак овог дивног дружења. Сви учесници имају исту жељу – да овај догађај постане традиција.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
III циклус
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 39 гостију на мрежи


..........