Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Матуранти из регије посјетили Економски факултет
Матуранти из регије посјетили Економски факултет Штампа Eл. пошта
уторак, 16 април 2019 19:47

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву организовао је данас “Отворена врата” како би се ученици четвртих разреда средњих школа Сарајевско-романијске регије упознали о предностима студирања на овој јавној високошколској установи.

Декан Економског факултета на Палама Радомир Божић рекао је да је ово једна од активности уписне или промотивне кампање на Факултету, који су посјетили матуранти из Источног Сарајева, Рогатице, са Пала и Сокоца. “У претходна два мјесеца обишли смо све средње школе и представили матурантима како изгледају студији на Економском факултету, шта је то што би их опредијелило да студирају баш у нашој установи, износили разлоге у њихову корист да се опредијеле да упишу економију“, истакао је Божић. Он је навео да је њихова клјучна порука матурантима да им студији на Економском факултету на Палама на два студијска програма на првом циклусу омогућавају да стекну знања и вјештине којима могу бити конкурентни на тржишту рада у Републици Српској, БиХ и окружењу.

Прилог ОСМ ТВ

Божић је истакао да су студијске програме прилагодили потребама тржишта рада и будућим студентима, да ће имати посвећен рад наставника, сарадника, предавања, асистентске и демонстраторске вјежбе и сву подршку и помоћ с цилјем савладавања наставних садржаја.  “Фокусирали смо наше активности на развој предузетничког духа код студената који би требало да им помогне да опција њиховог запослења када заврше факултет буде развој властитог бизниса”, навео је Божић. Он је додао да на Економском факултету имају стабилан број студената током послједње три године, те да се радују новој генерацији студената.

Ученик четвртог разреда туристичке школе Никола Лазаревић са Пала рекао је да му је драго што је са осталим матурантима посјетио Економски факултет како би се упознали са особлјем, о плану и програму студирања, те да ће највјероватније уписати економију.

Економски факултет Пале


 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 54 гостију на мрежи


..........