Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Сарадња Економског факултета и Бит Алијансе
Сарадња Економског факултета и Бит Алијансе Штампа Eл. пошта
уторак, 14 јул 2020 17:53

Татјана Вучић, извршна директорица Бит Алијансе и проф. др Радомир Божић, декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас су потписале меморандум о сарадњи с циљем реализације заједничких активности у наредном периоду.

 

Проф. др Радомир Божић, декан Економског факултета наводи: „Драго нам је што ћемо успоставити сарадњу са удружењем највећих ИТ компанија у БиХ. Искрено вјерујемо да ћемо овом сарадњом реализовати значајне пројекте с циљем развоја науке и струке. Посебан аспект сарадње јесте промоција академских студија из области дигиталне трансформације прилагођених захтјевима ИТ тржишта. Сматрамо да је повећање броја квалитетних академски образованих кадрова значајано за развој овог, вјероватно најважнијег сектора у земљи. На овај начин уз помоћ партнера из Бит Алијансе факултет остварује своју друштвену функцију образујући кадрове према компетенцијама које тржиште тражи. “

Сарадња Бит Алијансе са успјешним образовним институцијама у Босни и Херцеговини води директно ка креирању талената који ће учествовати у ланцу унапређења потенцијала цјелокупне економије у БиХ.

„Веома ме радује да ћемо заједничким снагама и активностима са Економским факултетом у Источном Сарајеву омогућити младима прогресивнији и квалитетнији рад у будућности с обзиром на то да планирамо реализовати конкретније смјерове који ће бити више прилагођени потребама тржишта рада, интегришући економске и ИТ науке. То смо препознали као велики дефицит када говоримо о образовању будућих стручњака неопходних ИТ индустрији а који нису нужно ИТ инжињери, тако да смо поносни што ћемо радити на нечему јединственом у Босни и Херцеговини а што би требало да буде успјешан примјер синхронизације образовања са потребама тржишта рада.“ – наводи Татјана Вучић, извршна директорица Бит Алијансе.

Економски факултет Пале
Бит Аллианце

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 131 гостију на мрежи


..........