Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Унапређење дигиталних вјештина кроз практичну наставу студената Економског факултета у Источном Сарајеву
Унапређење дигиталних вјештина кроз практичну наставу студената Економског факултета у Источном Сарајеву Штампа Eл. пошта
четвртак, 23 јул 2020 13:29

Савремено тржиште рада у све већој мјери придаје значај младим стручњацима који посједују квалитетна практична искуства и који су спремни да се ухвате у коштац са својом изабраном професијом.

Факултети су база образовања и мјесто сазријевања младих људи у професионалном смислу. Добар систем студентских пракси, практична настава и други видови професионалног усавршавања током студија, додатно обезбјеђују неопходан квалитет услуга образовања.

Вођени јаком жељом да студенти повежу стечена теоријска знања са практичним вјештинама неопходним за тржиште рада, Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву потписао је Уговор о пословно-техничкој сарадњи са компанијом ЛАНАЦО о обављању практичне наставе на пословно-информационом систему ЕцоОне.

“Имајући у виду функционалности ЕцоОне производа и његову усаглашеност са специфичним пословним потребама различитих субјеката унутар сегмента малих и средњих предузећа, студенти Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву ће бити у прилици да стекну значајна практична искуства неопходна за њихову даљњу каријеру. Кроз ЕцоОне, студенти развијају вјештине и компетенције неопходне савременом тржишту рада”, поручио је Александар Црновчић, менажер Сектора за продају у компанији ЛАНАЦО.

Похађањем практичне наставе на пословно-информационом систему ЕцоОне, студенти се усавршавају и у активностима које повезују дигитално друштво и економију.

“Знање које млади људи стекну, усвоје и примјене, доприноси стварању свијета у којем живимо сутра. Овај програм праксе помаже студентима да буду додатно оснажени практичним знањем на свом факултету, прилагодљиви тржишту рада, захваљујући додатним техничким вјештинама које ће стећи радећи на овом софтверском рјешењу. Изражавам велику захвалност што је компанија ЛАНАЦО препознала значај ове сарадње, која је од велике важности за изградњу каријерног пута наших студената.”, поручио је декан проф. др Радомир Божић.

Повезивањем Економског факултета у Источном Сарајеву и компаније ЛАНАЦО учиниће се велики корак у обезбјеђивању међународно конкурентних стручњака, спремних да одговоре изазовима дигиталне трансформације.

Економски факултет Пале
ЛАНАЦО

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 120 гостију на мрежи


..........