Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Конкурс за упис студента у сриједу
Конкурс за упис студента у сриједу Штампа Eл. пошта
понедељак, 20 јун 2011 17:47

Конкурс за упис студената на факултете универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву биће објављен у сриједу, 22. јуна, у дневним новинама и на факултетима у Српској. Проректор за наставу на Универзитету у Бањалуци Симо Јокановић рекао је да ће кандидати имати довољно времена да сакупе и предају сва потребна документа. - У конкурсу ће бити дефинисани сви услови уписа на факултете. Квалификациони испит за упис на свим факултетима биће 4. јула - казао је Јокановић.

Проректор за наставу на Универзитету у Источном Сарајеву Зоран Лјубоја нагласио је да ће у конкурсу бити објављено тачно колико ће кандидата моћи да се упише на поједине факултете. - Будући бруцоши су већ одлучили шта желе да упишу, тако да им остаје само још да предају документа - казао је Лјубоја и додао да ће резултати квалификационог испита највјероватније бити 6. јула. Лјубоја је нагласио да ће за све оне који се не упишу на факултет у првом уписном року организовати и други уписни рок у септембру.

Трошкове пријемног испита, у зависности од факултета који се уписује, кандидати плаћају од 60 до 70 марака.

На јавним високошколским установама у Републици Српској у академској 2011/2012. години, на основу одлуке Владе РС, моћи ће да се упише 5.341 редован студент.

На Универзитету у Бањалуци ове године предвиђен је упис за 2.581 студента, док ће на Универзитету у Источном Сарајеву бити уписано 2.430 свршених средњошколаца.

На Богословском факултету у Фочи ове године има мјеста за 150 студената, на Високој медицинској школи у Приједору за 120, а на Високој школи хотелијерства и туризма у Требињу предвиђен је упис 60 студената.

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 99 гостију на мрежи


..........