Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Отворена нова зграда факултета
Отворена нова зграда факултета Штампа Eл. пошта
субота, 17 март 2012 16:50

Новоизградјену зграду Економског факултета свечано су отворили студенти, управо они којима је ова зграда била најнеопходнија. Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву је организовао цјелокупну церемонију отварања нове зграде Економског факултета, на којој су осим представника Универзитета и факултета, присуствовали студенти са свих организационих јединица Универзитета.

На самом почетку, предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Алексндар Главаш поздравио је присутне ријечима:

- Желим вам добродошлицу у нову зграду Економског факултета. Неизмјерно ми је драго због тога што ће моје колеге и наредне генерације на располагању имати један овакав објекат.

Главаш је овом приликом уручио Плакету најбољем декану Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Милану Томићу, декану Правног факултета.

- Ви студенти сте наша снага. Сваки пут када видим ваше осмјехе, када видим ваша млада лица, ваш ентузијазам, вашу борбу, добијем снагу да идем даље, да се борим за вашу бољу будућност.

Проф. Томић је на отварању говорио и у име оправдано одсутног ректора Универзитета Проф. Новаковића, рекавши присутнима:

- Када одем у иностранство сви остану без коментара када причам о нашем Универзитету. Не постоји много Универзитета који се простиру у 10 општина, на толико квадратних километара, а да имају добру организацију као наш Универзитет. Нова зграда није само велики корак за Економски факултет, него и за Правни факултет. Шест година смо братски дјелили једну зграду, излазили једни другима у сусрет, коначно ћемо сада на оба факултета имати нормалне услове за рад.

Начелник општине Пале Слободан Савић рекао је да је нова зграда Економског факултета најљепши украс Пала и да се нада да ће сарадња измедју локалне заједнице и Факултета у будућности бити још боља и квалитетнија и да ће дати многобројне позитивне резултате.

Декан Економског факултета доц. др Никола Глуховић нагласио је да је нова зграда храм знања у којима ће стасавати нове генерације младих економиста.

Након официјалног дијела присутни су обишли нову зграду Економског факултета.

Извор: UIS - www.ues.rs.ba

 

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 118 гостију на мрежи