Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Постдипломски студиј Магистарски студиј
Магистарски студиј Штампа Eл. пошта

Магистарски последипломски студиј траје 4 семестра (2 школске године). Овај студиј се на Факултету организује из оних научних области које се на Факултету изучавају као матичне научне дисциплине.

Наставни план и програм последипломског магистарског студија, те организацију тога студија и конкурсне услове за упис на постдипломски студиј, утврђује Вијеће Факултета.

На постдипломски магистарски студиј могу се уписати кандидати који су завршили неки од Факултета економског смјера (Економски, Факултет за менаджмент, Факултет за бизнис, итд.) ако имају најмање просјек оцјена осам у редовном четворогодишњем студију.

Кандидати који немају просјечну оцјену осам у четворогодишњем студију могу се уписати на постдипломски студиј на Економском факултету ако положе квалификациони испит који се полаже пред Комисијом коју је именовало Вијеће Факултета.

Кандидати који нису завршили одговарајући факултет могу се уписати на постдипломски студиј ако положе допунске испите.Кандидат који је уписао постдиломски студиј на Економском факултету дужан је за 4 године завршити студиј. У изузетним случајевим Вијеће Факултета може одобрити продужетак студија.

Вијеће Факултета одобрава тему магистарске тезе и утврђује ментора за  њену израду кандидату који је испунио све обавезе предвиђене Статутом Универзитета у Источном Сарајеву. Када заврши магистарску тезу кандидат је предаје Факултету у прописаном броју примјерака. Вијеће Факултета именује Комисију за оцјену завршене магистарске радње. Извјештај те Комисије усваја Вијеће Факултета које и образује Комисију. Датум и мјесто одбране магистарске тезе јавно се објављује у средствима јавног информисања. Након одбране магистарске тезе кандидат стиче научни степен магистра економских наука.

На посдипломски магистарски студиј могу се уписати и страни држављани под истим условима под којима се уписују и држављани  БиХ (РС и ФБИХ), Србије и Црне Горе.

Настава на постдипломском магистарском студију се по правилу изводи на српском језику.

Научни степен магистра економских наука може бити одузет уколико се утврди да је магистарски рад плагијат и да није резултат самосталног рада.

Магистар економских наука може пријавити и докторску тезу под условом да је објавио најмање два научна рада у научним часописима или зборницима.

 

Правилник о постдипломским студијама за стицање стручног степена специјалисте, научног степена магистра наука и доктора наука (пдф)

Последње ажурирано петак, 05 јун 2020 09:08
 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
Постдипломски студиј
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 94 гостију на мрежи


..........