Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Asocijacije SOEF Studentske aktivnosti Međukulturno razumjevanje i saradnja mladih u BiH
Međukulturno razumjevanje i saradnja mladih u BiH Štampa El. pošta
subota, 12 januar 2019 09:16

Bez kulture, čovjek bi bio tek još jedna vrsta pavijana.

Upravo kulturi dugujemo svoju ljudskost

Aldous Huxley

 

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu objavljuje poziv za učešće na Projektu:

 

MEĐUKULTURNO RAZUMIJEVANJE I SARADNJA MLADIH U BOSNI I HERCEGOVINI

 

Ovaj Projekat je podržan od strane UNESCO-a i dio je zajedničkog projekta „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“.

Projekat je namijenjen svim studentima i studenticama I, II, i II ciklusa studija iz cijele Bosne i Hercegovine. Planirani broj učesnica i učesnika je 60 te će se voditi računa o podjednakoj zastupljenosti oba pola.

Projekat će trajati 6 mjeseci (14.02., 15.02.,14.03., 15.03., 11.04.,12. 04., i 27.05.) i implementirat će se predavanjima i radionicama te obilascima institucija kulture u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Tešnju i Trebinju. Organizatori snose trpškove putovanja, smještaja, ishrane, osvježenja i učešća na Projektu. Učesnici/učesnice će sudjelovati u pripremama eseja za Zbornik koji će na kraju biti objavljen te izradi albuma fotografija kojima će prikazati kulturne i umjetničke institucije i kulturno-historijsko naslijeđe svojih lokalnih zajednica.

Proces realizacije projektnih ciljeva odvijat će se putem interaktivnih predavanja, predavanja od strane predstavnika institucija kulture i mentoringa za pripremu zbornika eseja učesnica /učesnika projekta. Također, će se koristiti metode i tehnike iz oblasti marketinga usmjerene na promociju projekta putem medija i društvenih mreža. Smatramo da će se realizacijom ovog projekta ostvariti značajne koristi kako za institucije kulture i lokalne zajednice u kojima su one locirane, tako i za lokalne zajednice iz kojih dolaze učesnice/ učesnici u projektu.

Mladi će razviti svijest o značaju kulture i umjetnosti, te će kroz seriju predavanja dobit znanja i vještine potrebne za osnaživanje kulture i umjetnosti u zajednica u kojim žive. Svojim angažmanom u projektu biti će promotori i ambasadori posjećenih institucija i lokalnih zajednica što bi trebalo imati pozitivne implikacije na zainteresiranost šire javnosti i njihovih vršnjaka za problematiku ovog projekta.

Krajnji rok za prijave je 25.01.2019.g.

Učesnicama/učesnicima će biti dodijeljeni certifikati za učešće u Projektu.

Link na koji se možete prijaviti za učešće na ovom Projektu je:

https://drive.google.com/open?id=1oVGcaUjXr1vdX4a4w5CLWCHSNv6gnLogciGWjebQ2Sw

Lista odabranih polaznica/polaznika će biti objavljena 28.01.2019.

Za dodatne informacije možete kontaktirati koordinatorice Projekta:

doc. dr. Sarina Bakić : Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

doc. dr. Ehlimana Spahić : Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 82 gostiju na mreži