Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Asocijacije SOEF Studentske aktivnosti Naučno-popularno predavanje u sklopu UN projekta Dijalog za budućnost
Naučno-popularno predavanje u sklopu UN projekta Dijalog za budućnost Štampa El. pošta
četvrtak, 26 septembar 2019 10:36

Danas su filmovi Marvel Universe jako popularni. Dosta nas voli Thora, Iron Mana, Spidermana i ostale superheroje. Međutim, u tim filmovima ima poprilično visoke tehnologije i nauke.

Neke stvari su nam nevjerovatne i nerealne, ali... pa postoje i stvari koje su realne i neki naučni koncepti koji su vrlo aktuelni i zaista postoje. Crvotočine, teorija relativnosti, genske terapije, epigenetika, DNK fingerprinting, kvantna fizika, egzoplanete, umjetna inteligencija - sve su to stvari koje vidimo u ovim filmovima i zaista postoje, a naučnici se bave njima.

Želite li čuti nešto o ovome, o stvarima o kojima vam nisu pričali u školi? Želite li doznati koji su to trendovi u nauci, i to tako važni, da nisu zaobišli čak ni pop-kulturu?

Onda dođite na ovo predavanje, gdje će vam Jelena Kalinić, autorica bloga Quantum of Science i naučni novinar, potpredsjednica Društva "Nauka i svijet" pričati o ovim stvarima. Ovo je dio projekta Dijalog za Budućnost koji implementiraju UNDP Bosnia and Herzegovina,UNICEF Bosna i Hercegovina i #UNESCOBiH u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Predavanje će se održati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo 30.9. u 18 časova.

UNDP / UNESCO

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 227 gostiju na mreži


..........