Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Asocijacije Studentski preduzetnički inkubator Prilika za mlade snage Studentskog preduzetničkog inkubatora - UPSHIFT regionalna radionica
Prilika za mlade snage Studentskog preduzetničkog inkubatora - UPSHIFT regionalna radionica Štampa El. pošta

Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator” realizuje regionalnu UPSHIFT radionicu u okviru zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost: Unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u/između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije” koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Učešće u radionici mogu prijaviti mladi ljudi i adolescenti, koji imaju između 16 i 24 godine, a dolaze iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, kao i iz opština/gradova: Berkovići, Bileća, Čajniče, Foča, Gacko, Istočno Sarajevo, Kalinovik, Ljubinje, Nevesinje, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Trebinje i Višegrad.

Prevoz i smještaj za sve učesnike su obezbijeđeni. Učesnici se prijavljuju u timovima od 2 do 3 člana i naknadno će biti spojeni sa timovima iz druge države koji se bave srodnim problemima. Svakom timu biće dodijeljen mentor - mlada osoba, uspješna u sferi kojom se bavi, koja će mladima pomoći da od prepoznatog problema dođu do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su im potrebni za realizovanje njihovog projekta. Poslednjeg dana radionice, svaki od timova će imati priliku da rješenje do kog su došli prezentuje pred žirijem. Žiri će odabrati 5 rješenja za koja smatra da najbolje rješavaju dati problem i da su pogodna za realizaciju, i dodijeliti im grant u iznosu od 2.000 EUR za implementaciju.

Prijava za prvu regionalnu UPSHIFT radionicu dostupna je na sajtu www.kreaktivator.me.

Više informacija je u dokumentu u prilogu .

VAŽNO: Rok za prijave je 27. 10. 2019. godine.

SPI

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 44 gostiju na mreži


..........