Skip to content
Vi ste ovdje: Početna I ciklus studija Upis studenata Studentski život i smještaj
Studentski život i smještaj Štampa El. pošta
petak, 11 april 2014 10:13

Na Ekonomskom fakultetu postoji Studentskih organizacija koja studentima omogućavaju da putuju, rade projekte, učestvuju na takmičenjima i savetovanjima u zemlji i inostranstvu, kao i da ih sami organizuju, zatim da idu na razmenu studenata u neku od evropskih i svetskih zemalja itd.
Studenti mogu da prisustvuju tribinama i predavanjima koja se organizuju na Fakultetu, inicirane od strane studentskih organizacija ili samog Fakulteta, a na kojima su gosti najpoznatiji ekonomisti, ljudi iz raznih oblasti javnog života i eminentni stručnjaci iz inostranstva. Organizuju se i kursevi računara, jezika...

Na Fakultetu postoji kafe klub, gde može da se sjedne, popriča, nešto pojede i popije, a takođe pistoji i internet klub gdje studenti mogu da provode slobodno vrijeme. Veoma lijep način provoda za studente predstavljaju i brucoške i apsolventske večeri, studentske žurke, turniri u stonom tenisu, košarci, odbojci, šahu i td. koje organizuju zajedno s nastavnim i nenastavnim osobljem Fakulteta.

Svake godine Fakultet učestvuje na Ekonomijadi gdje se studenti takmiče i druže sa studentima ostalih fakulteta iz zemlje i okruženja. Organizuju se i ekskurzije, humanitarne akcije, druženja. Ekonomijada je jedan od najznačajnijih događaja edukativnog, naučnog i kulturno-zabavnog karaktera sa tradicijom dugom preko 40 godina koja okuplja studente i profesore svih ekonomskih fakulteta sa prostora republika bivše Jugoslavije.

Ekonomijada predstavlja jedinstvenu priliku na kojoj se okupljaju studenti iz svih krajeva Balkana i kroz edukativne i kulturno zabavne programe grade mrežu prijateljstva, saradnje i dobrosusjedske odnose. Studenti našeg Fakulteta su prisustvovali i osvajali značajne nagrade na Ekonomijadama koje su se organizovale u Makedobiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i dr.

U toku godine organizuje se veliki broj žurki, sa raznovrsnim sadržajem i učešćem i više od hiljadu ljudi.

Najviši organ preko kojeg studetni ostvaruju svoja prava je Studentski parlament.

Studenti će se u oktobru će se useliti u novi studentski dom. Investicija vrijedna 12 miliona maraka u novi objekat kapaciteta 600 mjesta.

 


Poslednje ažurirano srijeda, 05 april 2017 12:09
 

Meni

Početna
I ciklus studija
Nastavni planovi
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 132 gostiju na mreži