Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Dekan Ekonomskog fakulteta primio studente učesnike Konferencije Tehno-Educa 2012
Dekan Ekonomskog fakulteta primio studente učesnike Konferencije Tehno-Educa 2012 Štampa El. pošta
srijeda, 14 novembar 2012 15:04

Povodom učešća studenata prvog ciklusa studija EFUIS na Konferenciji TEHNO-EDUCA 2O12 i osvojenom prvom mjestu, dekan Ekonomskog  fakulteta doc dr Ljubiša Vladušić je danas u prostorijama dekanata primio oba tima studenata zajedno sa njihovim mentorom na izradi projektnih radova, asistentom Sanjom Prodanović.
Dekan je javno pohvalio studente i njihove projektne radove, te istakao da rezultat koji su oni ostvarili ne predstavlja samo njihov lični uspjeh, već uspjeh i ponos Ekonomskog fakulteta, a ujedno i Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Takođe, dekan je pozvao studente da i dalje vjeruju u svoje ideje, da ih posmatraju kroz prizmu obrazovanja koje stuču na Ekonomskom fakultetu i istakao da će sve studentske inicijative ovog i sličnog tipa uvijek imati kako njegovu podršku tako i podršku svih nastavnika i saradnika  Ekonomskog fakulteta.

Opširnije o Konferenciji Tehno-Educa 2012

Na VI Studentskoj naučno-stručnoj konferenciji TEHNO-EDUCA 2012, koja je održana u prostorijama Multimedijalnog centra Univerziteta u Zenici, u periodu od 7 - 8 novembra 2012.god., aktivno učešće uzeli su studenti Ekonomskog fakulteta sa Pala sa prijavljena dva projektna rada, pod mentorstvom Sanje Prodanović, asistenta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu .
Ukupno je bilo prijavljeno preko četrdeset radova od čega je recenzioni odbor konferencije za izlaganje predvidio 30 radova. Drugog dana VI Studentske naučno-stručne konferencije TEHNO-EDUCA 2012 studenti su i zvanično prezentovali svoje radove (preduzetničke projekte) u dva bloka sekcija. U oba dana bilo je više od 150 posjetilaca, kako sa svih BH javnih univerziteta, tako i gosti iz Hrvatske, Srbije, Turske, Crne Gore.
Dva tima studenata I ciklusa studija na Ekonomskom fakultetu na Palama, su aktivno učestovali sa prijavljenim (projektnim) radovima, u skladu sa ovogodišnjom tematikom konferencije TEHNO-EDUCA 2012:

  • Preduzetnički poduhvat: "Nelton Exchange", studenti autori: Milan Lubura, Dejana Kusmuk, Aleksandra Gluhović
  • Preduzetnički poduhvat: "Novi proizvodi od plastičnih kesa", studenti autori: Jelena  Marjanović, Aleksandra Jojić, Bojana Turuntaš
  • Za najbolji studentski rad konferencije TEHNO-EDUCA 2012 proglašen je “Preduzetnički poduhvat : Novi proizvodi od plastičnih kesa”, projekat čiji su autori studenti III godine studija na Ekonomskom fakultetu na Palama: Jelena Marjanović, Aleksandra Jojić i Bojana Turuntaš. Ovaj rad je zadovoljio svih šest unaprijed postavljenih kriterija na osnovu koji su ocjenjivani svi radovi konferencije:
  1. Originalnost (inovativnost) ideje
  2. Samostalnost
  3. Postojanje preduzetničke komponente
  4. Aplikativnost
  5. Održivost
  6. Kvalitet elaboracije projekta, prezentacije i odgovora na pitanja

Čestitke na ostvarenom uspjehu, osim organizatora konferencije TEHNO-EDUCA 2012, studentima Ekonomskog fakulteta UIS uputili i ostali studenti- učesnici sa svih javnih univerziteta, zajedno sa njihovim asistentima i profesorima.

 

Ekonomski fakultet u Palama

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 33 gostiju na mreži


..........