Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Активности CULTURWB Одржан Инфо дан ЦУЛТУРWБ пројекта и Европске предузетничке мреже (ЕЕН)
Одржан Инфо дан ЦУЛТУРWБ пројекта и Европске предузетничке мреже (ЕЕН) Штампа Eл. пошта
уторак, 25 децембар 2018 11:12
У просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) у понедјељак, 24. децембра, одржан је инфо дан Ерасмус+ пројекта ЦУЛТУРWБ и Европске мреже предузетништва (ЕЕН).

На овом догађају представници Универзитета у Источном Сарајеву уручили су сертификате за 15 полазника ЦУЛТУРWБ курса цјеложивотног учења, чији је циљ унапређење културног туризма и културног насљеђа у БиХ.

Проректор за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву доц. др Синиша Берјан рекао је новинарима да је ово други успјешно организован курс.

“Предност овог пројекта је то што је на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву опремљена једна учионица за цјеложивотно учење, а од наредне године, у сарадњи са Универзитетом у Бањалуци, требало би да буде покренут мастер студијски програм везан за културни туризам”, навео је Берјан.

Он је додао да је на инфо дану промовисана књига која је, како је рекао, веома корисна за младе истраживаче јер је у њој описано како истраживачи треба да пишу радове, докторске тезе, пословне биографије и пројекте.

Проректор Берјан казао је да је на инфо дану представљена Европска мрежа предузетништва, односно активности њеног Конзорцијума у Републици Српској, који чине универзитети у Источном Сарајеву и Бањалуци, те Агенција за мала и средња предузећа и Привредна комора Републике Српске.

“То је највећа европска мрежа која пружа подршку развоју средњих и малих предузећа и служи као сервис за повезивање тих предузећа”, указао је Берјан.

Координтор ЦУЛТУРWБ пројекта на УИС-у проф. др Бранислав Машић појаснио је да је овај пројекат везан за јачање капацитета у туризму западног Балкана, са посебним акцентом на изградњи компетенција за квалитетно управљење културним насљеђем и културним туризмом.

Машић је рекао да економски факултети два јавна универзитета у Републици Српској заједно раде на лиценцирању мастер студија цјеложивотног учења, те да се нада ће у наредној години бити покренут тај програм.

“Прва година тих студија требало би да буде Бањалуци, а у зависности од интересовања видјећемо да тај програм покренемо и на Економском факултету на Палама”, додао је Машић.

Последње ажурирано уторак, 25 децембар 2018 11:30
 

Онлине:

Имамо 24 гостију на мрежи


..........