Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Asocijacije SOEF Studentske aktivnosti Studentska kartica u Narodnom pozorištu Sarajevo
Studentska kartica u Narodnom pozorištu Sarajevo Štampa El. pošta
četvrtak, 28 februar 2019 09:38

Poštovani,

koristimo ovu priliku da Vas toplo pozdravimo i predstavimo mogućnosti koje smo brižljivo kreirali za studente, kako bismo im približili pozorišnu umjetnost i omogućili dolazak na naše predstave po cijenama ulaznica koju su prihvatljive za njih. U nastavku teksta pročitajte našu ponudu. Naglašavamo da su student kartice potpuno besplatne.

Također Vam dostavljamo repertoar Narodnog pozorišta Sarajevo za mjesec mart 2019. Godine.

Molimo Vas da studente vašeg fakulteta upoznate sa ovom pogodnosti koja je kreirana isključivo za njih.

Studenti preuzimate vaše STUDENT KARTICE na našoj blagajni. Dovoljno je da kopirate prvu stranu indeksa i onu na kojoj je vidljivo da ste upisani u tekući semestar i uživajte u repriznim izvođenjima naših predstava uz popust od 50% za kupovinu dvije ulaznice po predstavi.

Kolektivne rezervacije uz popust od 50% možete izvršiti putem Službe marketinga i propagande na broj telefona: 033 212 190 i 033 665 963 Ili putem e-maila: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju. Ukoliko želite putem e-maila primati naš mjesečni repertoar na vašu adresu i biti informisani o našim ponudama i novostima javite se na e-mail adresu u nastavku:  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Radno vrijeme blagajne svaki dan osim nedjelje  od 9:00 - 11:30 i 15:30 - 19:30 sati.
Tel: 033 221 682

Vaše Narodno pozorište Sarajevo.

POČETAK MARTA U NARODNOM POZORIŠTU SARAJEVO

U ponedjeljak, 4. marta 2019. godine sa početkom u 19:30 sati, u okviru XXXV festivala Sarajevska zima 2019, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske “Sinovi umiru prvi” rađena po tekstu Mate Matišića, u režiji Marka Misirače.

U predstavi igraju: Dragoslav Medojević, Nataša Ivančević, Aleksandar Stojković, Miljka Brđanin, Boško Đurđević, Goran Jokić, Ljubiša Savanović, Zlatan Vidović, Svetlana Popović, Đorđe Marković, Vladimir Đorđević, Rok Radiša, Zoran Stanišić.

“Predstava Marka Misirače je jednostavna i efektna. Priča drži pažnju, a akteri, na čelu sa Aleksandrom Stojkovićem (Mićun), Boškom Đurđevićem (Luka) i Ljubišom Savanovićem (Božo) su u impresivnoj koncentraciji i nadahnuću za odličnu kolektivnu igru.” – Dragana Bošković

U utorak i srijedu , 5. i 6. 3. 2019. godine u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, bit će izvedena drama Bertolta Brechta “Kavkaski krug kredom” nastala u koprodukciji sa festivalom MESS, u režiji Paola Magellija, za koju je adaptaciju i dramaturgiju uradila Željka Udovičić Pleština. U predstavi igraju: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Ejla Bavčić Tarakčija, Ermin Sijamija, Aleksandar Seksan, Aldin Omerović, Vedrana Božinović, Mediha Musliović, Amra Kapidžić, Vedran Đekić, Miodrag Miki Trifunov, Merima Lepić Redžepović, Dino Sarija, Nerman Mahmutović, Isa Seksan, Ajra Branković, Hena Omerović, Dino Hamidović, Kenan Kojić /muzičar.

Djelo je napisao Bertolt Brecht, univerzalni genij, dramaturg, pisac i pjesnik, režiser i teoretičar pozorišta. Zaslužuje posebno priznanje jer se njegove drame gledaju i danas u pozorištima širom svijeta. Osnovne ideje njegovih djela kreću se u znaku socijalizma, pacifizma i internacionalizma. Njegov sarkastičan stil, koji ga nikad ne napušta u djelima, javlja se s toplim suosjećanjem prema siromašnima i slabima. U izgradnji svoga stila služio se tekovinama i temama od najstarije do moderne književnosti.

Poslednje ažurirano četvrtak, 28 februar 2019 09:48
 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 110 gostiju na mreži


..........